0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter screenshot

EKSKLUZIVNI RAZGOVOR ZA HOTSPORT SA AMERIČKIM KOŠARKAŠEM: Bivši igrač Galatasaraja i Himkija o karijeri i ambicijama za nastavak sezone! (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.20 u 20:47

Fenomenalni bek koji je nekoliko sezona nastupao u Evroligi, otkrio je ko mu je najveća podrška u životu i napravio je najbolji sastav od igrača sa kojima je delio svlačionicu.

U Evropu je Džastin Karter stigao sada već davne 2010. godine. Postepeno je gradio karijeru i sjajnim partijama je zaslužio poziv u ekipu Galatasaraja 2015. godine, koja je tada bila aktivni učesnik Evrolige. Nastavio je da igra na visokom nivou, a na jednoj utakmici najkvalitetnije košarkaške lige u Evropi, postigao je 27 poena.

Karijeru je nastavio u redovima ekipe Pinar Karšijake, a zatim je otišao u Kinu. Po povratku u Evropu, nosio je dres brojnih ekipa. Među njima se izdvajaju Himki i Dinamo Sasari. Na početku sezone je stigao u Zadar kao najveće pojačanje za ekipu koju sa klupe predvodi trener Veljko Mršić.

U razgovoru za HotSport, sa osmehom na licu govorio je o brojnim zanimljivostima.

Džastine, kada si počeo da se baviš košarkom?

– Počeo sam da igram košarku tokom prve godine na koledžu. Pre toga sam igrao američki fudbal.

Ko je bio tvoj uzor u mlađim danima?

-Tokom odrastanja moj idol je definitivno bio ujak Markus. On je bio pravi sportski tip, atleta, pokazao mi je kako se igra košarka.

Za koga navijaš u NBA ligi i zašto?

-Sada navijam za Lejkerse! Razlog je Lebron Džejms! Uvek navijam za ekipe u kojima on nastupa. Ranije sam podržavao Klivlend i Majami.

Trenutno nastupaš za Zadar. Kakvi su tvoji utisci? Šta misliš o kvalitetu ABA lige?

-Mi smo veoma mlada ekipa, ali uvek se borimo i verujemo da će se trud isplatiti.Prolazili smo kroz velike promene. Igramo čvrsto! ABA liga je odlično takmičenje! Zaista ima sjajnih igrača u svim ekipa koje učestvuju.

FOTO: KK Zadar

Koje su ambicije kluba za nastavak sezone?

-Imamo jasan cilj pred nama! Želimo da osvojimo domaće prvenstvo Hrvatske! Takođe, ulazak u TOP 4 u ABA ligi bi bio veliki uspeh. Znam da je to veoma teško, ali moramo da nastavimo da se takmičimo i verujem da ćemo pobediti neke teške i neizvesne utakmice.

  Proveo si nekoliko sezona u Evroligi. Šta misliš o tom takmičenju?

Evroliga je najbolje takmičenja po kvalitetu, nakon NBA lige. Igrači koji nastupaju su majstori i najbolji su na svojim pozicijama.

Nastupao si za poznate klubove u karijeri. Koji period izdvajaš kao najbolji za tebe?

-Najbolje je bilo u Galatasaraju! Igrao sam Evroligu! Atmosfera je bila odlična i dobio sam priliku da pokažem svoj talenat na najvišem nivou košarke u Evropi. 


Ti si profesionalac. Ko je iz tvog ugla posmatranja, trenutno najbolji igrač na planeti?

-Lebron Džejms je sigurno u ovom trenutku najbolji igrač! Smatram da ima veliki broj kvalitetnih  košarkaša i da će dobiti adekvatne  naslednike kada ode u penziju.

Tvoj saigrač u Zadru je Aleksandar Bursać. Srpski košarkaš, bivši igrač FMP-a. Znam da ste dobri prijatelji. Kakav je igrač ‘Buki’ i ko bi bio pobednik u basketu jedan na jedan?

-Buki ima ekstremno odličan takmičarski duh! Neverovatno je to koliko energije ima svaki dan! Van terena je super. Družimo se! Nikada do sada nismo igrali, ali on ne može da me pobedi, čak i kada bih igrao levom rukom – rekao je šaljivo i sa osmehom na licu poznati košarkaš.

Verujem da znam odgovor, ali želim da svi saznaju. Ko je tvoja najveća podrška u životu?

-Moja porodica je i moja najveća podrška! Moja supruga Laura i naša deca JJ (10), ISAIAH (7), Ava (6), i Caden (2). Zahvalan sam im na tome!

Za sam kraj našeg razgovora, želim da nam otkriješ pet najboljih igrača sa kojima si igrao u dosadašnjoj karijeri?

-Naravno! To su Karlos Arojo, Aleksej Šved, Ji Đenljen, Majk Džejms i Keni Gabrijel – zaključio je Džastin Karter za HotSport.

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter