0
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

NIKAD VEĆA PODRŠKA: Srpski sport od Vlade dobija 1,1 milijardu dinara

Objavljeno: 27.11.20 u 20:25

Vlada Republike Srbije usvojila je Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije virusa COVID-19, o čemu je govorio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

S ciljem očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama.

Finansijska podrška Vlade Republike Srbije iznosi 1,1 milijardu dinara i predstavlja direktnu i nikada veću podršku sportskim klubovima.

– Nikada do sada država nije na ovaj način i u ovolikoj meri pomogla sistemu sporta i dala jasan odgovor i rešenje za ogroman izazov sa kojim se sektor sporta sada suočava na globalnom nivou, što dokazuje finansijsku stabilnost države i rešenost da pomogne u svim oblastima. Država je ovim još jednom pokazala koliki značaj i doprinos daje sistemu sporta, koji na najbolji način reprezentuje Srbiju u svetu i dovodi svet u Srbiju. Siguran sam da ćemo uz ovako veliku finansijsku podršku olimpijskim i paraolimpijskim sportovima lakše proći kroz ovaj period, ali i da ćemo zajedničkim zalaganjem i solidarnošću doprineti još većem napretku sistema sporta u Srbiji. Vlada Republike Srbije konstanto podržava sport, i kada gradimo najsavremenije infrastrukturne objekte sa vrhunskim uslovima za treninge i održavanje međunarodnih takmičenja, i kada nagrađujemo najbolje i motivišemo najmlađe, a sada smo pokazali da smo tu i kada se suočavamo sa velikim izazovima na globalnom nivou. Kada ste deo šampionskog tima, izazovi vas mogu samo ojačati, i uveren sam da će ovaj potez Vlade Republike Srbije od strane olimpijaca i paraolimpijaca biti uzvraćen novim rekordnim brojem osvojenih medalja – rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter