0
Fudbal

FOTO: Screenshot

MARADONA SAHRANJEN: Ceremoniji prisustvovalo 200 ljudi, sukobi navijača i policije zbog Dijega (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.20 u 09:46

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona ispraćen je na večni počinak uz hiljade navijača koji su izašli na ulice Buenos Ajresa kako bi odali poštu svom idolu i heroju nacije.

Ceremoniji na groblje ‘Bela Vista’ koje se nalazi na periferiji prestonice, prisustvovalo je 200 ljudi, a u pitanju su bili samo bliski prijatelji i članovi porodice. Inače, ovde počivaju i njegovi roditelji.

Hiljade obožavalaca prolazilo je kroz ulice koje vode do predsedničke palate gde je Maradona ležao kako bi mu ljudi odali poslednju počast, a još hiljade su bili pored autoputa kako bi gledali odlazak pobednika Svetskog prvenstva iz 1986. godine.

Međutim, u jednom trenutku su i ‘proključale strasti’ nakon što se policija sukobila sa navijačima kojima, zbog ogromnog broja, nije bilo dozvoljeno da uđu u palatu i poklone se Maradoni.

Pojedinci su policajce gađali flašama i metalnim šipkama, a onda su im policajci odgovorili suzavcem, kako bi smirili nerede, prenosi AP.

Predsednik Alberto Fernandez je nešto ranije proglasio trodnevnu žalost, a malo pre polaska na groblje i sam je odao počast legendarnom fudbaleru.

– Bio je neko ko je rukama dotakao nebo, ali nikada nije skidao noge sa zemlje, rekao je predsednik.

Maradonu su na večni počinak ispratili članovi poroodice i bivši saigrači, sa kojima je osvojio Svetsko prvenstvo 1986. godine, a bilo je mnogo poznatih argentinskih fudbalera, među kojima je i Karlos Tevez.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter