1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

I ‘GROBARI’ UZ ZVEZDU: Pobeda crveno-belih ne raduje samo ‘Delije’!

Objavljeno: 27.11.20 u 16:45

Zvezdin sinoćni nastup i pobeda u Belgiji, izazvala je veliku salvu oduševljenja među Delijama, jer je upravo ova pobeda faktički donela Zvezdi proleće u Evropi.

Ipak, i komšije iz ‘Humske’ ulice u mnogome su bile zadovoljne Zvezdinom velelepnom pobedom, jer će i oni imati svoje benefite. Kako? Pobeda je Zvezdi donela dva boda na listi klubova pod pokroviteljstvom UEFA. Samim tim, to je uticalo i na nešto bolji položaj Srbije, koja je sada korak bliže ‘famoznoj’ 15. poziciji na UEFA rang list.

Upravo bi 15. mesto značilo da će Srbija imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, što bi našu ligu diglo na viši nivo.

Takođe, ovom pobedom, Crvena zvezda je gotovo sigurno obezbedila mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona naredne sezone, sve pod uslovom da odbrani titulu, a na dobrom je putu.

Ipak, čini se da Srbija dva predstavnika u Ligi Šampiona neće imati sezone 2021/22, ali da je to veoma realno za očekivati sezone 2022/23.

Crvena zvezda je u sjajnom nizu što se tiče Evrope, nakon ulaska u Ligu Evrope na čelu sa Vladanom Milojevićem, svetla najvećih evropskih pozornica gledala su ih dva vezana puta u Ligi Šampiona, da bi ove sezone zaigrali ponovo drugo po redu najelitnije Evropsko takmičenje.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter