0
Fudbal

FOTO: FSS

FIFA RANG LISTA: Bez obzira na poraz u baražu za EP, Srbija i dalje na istoj poziciji! Hrvatska ispala iz top 10!

Objavljeno: 27.11.20 u 12:18

Među najboljih šest nije bilo promena! 

Nacionalni tim Srbije je u novembru odigrao tri utakmice. U okviru baraža za odlazak na EP, Srbija je poražena od Škotske. U grupnoj fazi Lige nacija, izabranici Ljubiše Tumbakovića su ostvarili solidan učinak. Remi sa Mađarskom na gostovanju i ubedljiva pobeda protiv Rusije u Beogradu na stadionu ‘Rajko Mitić’. 

PROČITAJTE JOŠ: FIFA ODREDILA ŠEŠIRE ŽREBA ZA SP: Evo protiv kojih rivala može da igra Srbija na putu do Mundijala

Srbija se nije pomerila sa 30. pozicije na FIFA rang listi! Trenutno poseduje 1495 bodova, što je samo za jedan bod manje od Irana koji zauzima 29. poziciju.

Među najboljih šest reprezentacija, nije bilo promena. Belgija je prva, a prate je Francuska, Brazil, Engleska, Portugal i Španija. Argentina je napredovala za jednu poziciju i sada je sedma na tabeli, dok je Urugvaj pao za jednu poziciju i sada je na osmoj poziciji. Deveti je Meksiko, dok se Italija vratila među najbolje i sada zauzima poziciju broj 10.

Reprezentacija Hrvatske više nije među 10 najboljih. Finalisti prethodnog SP-a sada zauzimaju 11. poziciju.

Bosna i Hercegovina se nalazi na 55. mestu, a na 62. poziciji nalazi se Slovenija. Crna Gora je napredovala i sada zauzimaju 63. mesto, dok je Severna Makedonija ostala na 65. poziciji.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter