0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

OGROMNA POBEDA CRVENO-BELIH: Petrović i Milunović ‘nokautirali’ Gent – gledaćemo Zvezdino proleće! (VIDEO)

Objavljeno: 26.11.20 u 20:50

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu nakon što su na teškom gostovanju pobedili ekipu Genta rezultatom 2:0, u okviru 4. kola grupne faze Lige Evrope.

Ekipa srpskog šampiona je ovom pobedom stigla nadomak plasmana u narednu fazu Lige Evope, a ono što posebno ide na ruku crveno-belima, jeste pobeda Hofengajma u Češkoj, pa bi Zvezdu samo neka ‘luda’ teorija mogla da spreči da ne ode u ‘evropsko proleće’.

Crvene zvezda bolji početak utakmice nije mogla ni da zamisli. Nakon samo 60 sekundi igre, izbaranici Dejana Stankovića došli su do prednosti sjajnim pogotkom Njegoša Petrovića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Talentovani vezista primio je loptu posle kornera na oko 20 metara od gola, pogledao ka Bolatu i ispalio ‘bombu’ prema golmanu belgijske ekipe, koji ništa nije mogao.

Nakon primljenog gola, belgijski vicešampion preuzeo je inicijativu i počeo da stvara da šanse. Znali su da ih samo pobeda može održati u Evropi.

Prvu ozbiljniju šansu imali su u 9. minutu, kada je Sven Kums šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Nemanja Milunović sjajno intervenisao.

FOTO: FK Crvena zvezda

Belgijanci su stegli obruč oko Zvezdinog šesnaesterca, ali crveno-beli su useli da se izbore sa napadima Genta. Nisu imali nikakvu ideju Zvezdini fudbaleri, pa su pokušavali da konta-napadima ugroze gol Genta.

U 32. minutu desila se prva sporna situacija na meču, nakon što je Vukanović povukao Bezusa u kaznenom prostoru, igrači Genta su tražili penal na šta je glavni arbitar samo odmahnuo rukom.

Pred sam finiš prvog dela igre, Gent je imao najbolju priliku na meču. Bukari je šutirao glavom sa sedam metara, Borjan sjajanom intervencijom prebacio loptu preko prečke.

I u drugom poluvremenu je krenula inicijativa belgijskog vicešampiona. Sličan ritam je bio kao i u prvom poluvremenu, Gent je napadao dok se Zvezda odlično branila.

Igrao se 58. minut kada je ekipa srpskog šampiona duplirala prednost. Nakon sjajnog centaršuta, Milunović je još bolje skočio i odličnim udarcem matirao golmana domaće ekipe.

Tada se Belgijanci krenuli na sve ili ništa, par minuta kasnije Sven Kums je imao odličnu priliku, šutirao je sa 11 metara malo pored stative.

Pokušavali su domaći i izmenama nešto da promene do kraja, nije bilo nekih stopostotnih prilika za domaći tim, pa je srpski šampion bez većih problema stigao do velike pobede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter