0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

NENAD LALATOVIĆ: ‘Nudili su mi 200 hiljada evra da guram igrače’

Objavljeno: 26.11.20 u 09:17

Trener Vojvodine, Nenad Lalatović, govorio je o brojnim momentima u karijeri od Proletera preko Crvene zvezde do novosadskog velikana, sa kojim je ove godine osvojio Kup Srbije.

Posebno se osvrnuo na anegdotu o nepristojnoj ponudi koju je odbio.

Lalatović je u intervjuu za ‘Nova.rs‘ izneo je i brojne pikanterije, momente o kojima do sada nije pričao, a najpre je govorio o duelu proteklog vikenda protiv Crvene zvezde, koji je njegov tim izgubio sa 2:0.

– Odigrali smo dobru utakmicu, Zvezda nije bila bolji protivnik, imala je dva udarca ka golu i dala je dva gola, krivo mi je zbog moja dva igrača kod prvog gola, u svlačionici smo se dogovarali. Da bi se dobila Zvezda, morate da imate koncentraciju svih 90 minuta. Kanga ide Gajiću iza leđa, jedan je trebalo da preuzme Kangu, a drugi da izađe na Gajića. Ukopali su se u mestu. Ima trenera koji traže da se igra zonska odbrana, ja nisam pristalica toga da se čuva prostor. Uvek im kažem, ne kažem da sam bolji trener od drugog, ali imam svoju filozofiju. Smatram da prostor ne daje gol, nego igrač, onda treba da se vrši pritisak na igrača. Oni i dalje vuku to jer su navikli da igraju zonu. Nismo izvršili pritisak na njega, i kao za maler, znam da će navijači Partizana opet biti ljuti na mene, ali šta da radim. Gajić šutira, pogađa lopta mog igrača i ulazi u gol. A u 3. minutu imamo stopostotnu šansu gde Borjan pokazuje da je stvarno najbolji golman u Srbiji. Da smo poveli, ko zna u kom bi pravcu otišla utakmica. I Đuričin bezveze uklizava kad ide lopta u gol aut. Ali bila je sporna situacija i na Čoviću, možda je mogao da bude penal i tu. Ali da ne pričam sad o tome, Zvezda je pobedila, čestitam im na svemu tome. Šta da radim, imali smo veliku želju, kako ja, tako i igrači, Zvezda nas nije nadigrala, imala je više sreće – rekao je Lalatović za ‘Nova.rs’.

On je potom govorio o ponudi koju nije želeo da prihvati.

– Desilo se da dođe čovek i stavi na sto novac. Gledam, šta je to? Ovo je za tebe. Unutra, 200.000 evra. Kaže, to je da budeš ‘moj trener’. ‘A što ja to da radim’, sad se već sprdam. Kaže, pa moja dva igrača moraju da igraju u tvom timu. Ja ću ove da prodam, a nove kad dovedem, samo ih ti guraj, ti si zmaj, mašina, ti ćeš to da napraviš meni. Ja ga gledam, vraćam kovertu nazad. Prvo treba da te bude sramota, nisam ja tvoj potrčko, pogrešno si me protumačio, da ću da uzmem pare i da budem potrčko. Da si mi doneo dva miliona, odbio bih. Tvoji igrači će igrati samo ako zasluže. Gledao me i onako drsko: Ti si siguran? Sad sam sigurniji, apsolutno neću. Posle toga, sedeo sam u kafiću i čitao novine, u gradu u kom sam tada radio. Vidim, staje jedan Rendž Rover. Čitam novine, držim naočari, lepo vreme bilo. Bacim pogled levo, vidim dvojicu istetoviranih, ruke iz teretane, dva minuta gledaju mene. Meni nije svejedno, dva minuta kao čitam novine, ali moje oko je levo. Onda sam ih samo preko ramena pogledao i vratio se novinama. Da li su hteli da me zaplaše, ne znam ni ja šta. Nemam čega da se plašim, nisam ukrao, ništa loše nisam uradio, ogovarao, ne prepričavam, ne iznosim. Kažu, Lalatoviću, rekao si ‘ovoga mi krsta’. Pa čekajte, polako, sve što ja znam, znate i vi. Pa kad ste vi veliki mangupi, vi pričajte. Ja sam toliko kazni već platio zbog ovog mog dugačkog jezika. Imate vi priliku, pričajte, pitajte, to sve znate, ako toga ima. Od svih trenera, svi pitaju mene šta mislim o Vidiću. Šta imam ja da pričam o tome? Pitajte Stankovića, druge trenere. Ja sam jedini trener koji je najviše brbljao i ništa mi to dobro donelo nije. Donelo mi je da ljudi prepoznaju da govorim istinu ako ja odlučim da pričam. Verujte mi da je to istina, nikad nisam slagao. Ali ja uvek budem u problemu, hoće da me suspenduju, svi se povuku i puste mene samog. Ja sam znao sam da sazovem konferenciju i štitim sebe sam ovde. Bio sam trener Vojvodine kad su hteli da me sklone zbog jezika – kaže strateg Vojvodine.

Posebna priča o kojoj je govorio jeste dovođenje Miodraga Gemovića iz zatvora u tim Vojvodine, što je rizik koji bi malo koji trener preuzeo.

– Gemović je tada bio na izležavanju kazne u zatvoru, mislim u Šapcu. Igrao je protiv mene kada je bio u Mačvi, čini mi se. Moj bek nije mogao da ga sačuva, upao mi je u ‘oko’, ja sam tražio da ga dovedemo. Rekli su ‘ne možemo šefe da ga potpišemo, on je u zatvoru’. Pitam zašto, kažu mi da je udario jednog momka koji mu je zadirkivao trudnu ženu. I neka ga je udario, štitio je svoju porodicu i suprugu koja je bila trudna. Odgovarao je za to, bio u zatvoru par meseci. Pitao sam da li postoji ikakva mogućnost da ga dovedemo i da potpiše, da ga ne uzme neki drugi klub. Preko advokata i svega, poslali smo mu ugovor tamo i on je potpisao i došao. Jedan je od boljih krilnih igrača u Srbiji. Imao sam podršku od svih u upravi, on je stvarno kvalitetan igrač. Meni se taj gest još više i dopao, jer sam video da je štitio svoju trudnu ženu, vidi se po tome da je jedan kvalitetan momak koji štiti svoju porodicu – istakao je Lalatović.

 

 

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter