3
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

‘MORAO SAM DA MU ZAPRETIM’: Nenad Lalatović se prisetio čuvenog sukoba sa Kataijem

Objavljeno: 25.11.20 u 10:23

Trener Vojvodine Nenad Lalatović prisetio se anegdota iz perioda kada je vodio Crvenu zvezdu.

Lalatović je izdvojio trenutak kada je doveo Kataija u Crvenu zvezdu, a ispostavilo se da mu je to bila želja još dok je vodio Proleter, u periodu od 2011. do 2013. godine

Tada Katai nije bio u najboljoj formi, pa se dugo čekalo da eksplodira.

Kataija sam ja lično doveo u Crvenu zvezdu, sedeo sam sa Terzićem i Kokezom, bili smo u ‘Franšu’ da razgovaramo. Rekao sam im da želim jednog igrača, pitali su kog, Katai. ‘Gde se njega seti?’ I ja kažem, bio sam trener Proletera, u jednom balonu gde je on igrao mali fudbal, ja sam čekao termin i gledao sam ga, pitao sam ko je momak, kažu mi da igra u Vojvodini. Nije mi bilo teško da gledam posle toga njegove utakmice kao trener Proletera, uvek je bio najbolji. Onda Katai ide u Olimpijakos, nije igrao, tu se malo zapustio, nije imao minutažu, ali taj kvalitet koji sam tada video, ostavio je jak utisak. Hteo sam pošto-poto da ga dovedemo. Nažalost, nije došao pripremljen kao što je sad, pa da on meni pomogne. Ja sam ga doveo u tako veliki klub, nije ga doveo ni Terzić ni bilo ko, nego ja. Jednostavno, možda meni nije vratio na najbolji način. Nije ni mogao, ja sam bio svestan toga, ali ja sam želeo da ga imam u svom timu. Drago mi je što je oživeo karijeru, da igra u ovom nivou i on je najbolji igrač Superlige trenutno, rekao je Lalatović za Nova S‘.

FOTO: FK Crvena zvezda

Često se ‘šuškalo”’ da je bilo i sukoba između njega i Kataija dok su sarađivali, a Lalatović je objasnio šta se zapravo dogodilo jednog jutra u Sloveniji na pripremama.

– Nije bilo sukoba na treningu, ali ja volim da budem prema svima isti. Bio je jedan obavezan timski doručak u 9 sati, on se nije pojavio na doručku. Vidim nema ga, rekoh, ‘sastanak, odmah, probudite Kataija’. Rekao sam mu, ‘doručak u 9 za sve, a tebe nema’. To je bio sukob kad sam mu rekao da ne može to tako, to je Crvena zvezda, veliki klub, pogotovo što je došao na moju inicijativu, ja sam ga doveo. I sada ljudi iz kluba treba da vide da nema njega, a bili su tu, na pripremama u Sloveniji. Reći će ‘on je njegov ljubimac, ja ne smem ništa da mu kažem’. Normalno, ne smem da dopustim to ni zbog drugih igrača, obrazložio je Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA ODLETELA ZA BELGIJU: U avionu nema petorice stanradnih, mesta za tandem iz omladinskog tima (FOTO)

Onda je morao i da “pripreti” popularnom Magiku, koji je svoj nadimak zaslužio daleko kasnije, tek kod Miodraga Božovića.

– Rekao sam mu ‘ako se ovo još jednom desi, bićeš kažnjen’. Naravno, nisam želeo da bude kažnjen i da kažnjavam igrače, naročito jer je tada bila teška finansijska situacija. Nikad nisam voleo da kažnjavam igrače novčano. Mogao sam sto puta, ali malo zapretim, viknem, ali sam na kraju meka srca i to je bio jedini moj sukob sa njim, jednostavno, nije pravio probleme na treninzima, radio je koliko je mogao u tom trenutku. Kako je vreme odmicalo, bio je sve bolji. Taman smo ga vratili u život i ja sam otišao, došao je Grof Božović, fudbalski je bio na pravom nivou. Bilo je nemoguće da pruža te partije kad sam ga ja doveo posle toliko duge pauze, poručio je Lalatović za ‘Nova S‘.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

3 Komentara

  1. Zapravo sukob je bio na utakmici na kojoj je Katai u zadnjoj minuti sutnuo lose . Rezultat je bio nerešen . I nakon toga je Lala u svlacionici rekao “ sta ti glumiš majku ti Novosadsku “ . Na cega je njemu Katai odgovorio “ majku ja tebi Beogradsku “ . Tad su skocili jedan na drugog a ostali sprečili dalji sukob .

    0
    0
    Odgovori
  2. Glodari pomno prate sve što je vezano za Zvezdu. Ja ih razumem,nije im lako,godine prolaze a Zvezda dominira.Zato im je moj savet-tablete za smirenje i psihijatar.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter