0
U pripremi

FOTO: FK Crvena zvezda

‘ZA LJUBAV I MRŽNJU JE POTREBNO DVOJE’: Terzić nikada opširniji – i o Partizanu, reprezentaciji, finansijama, Vučiću, Vidiću…

Objavljeno: 24.11.20 u 11:13

Terzić otvoreno o raznim temama.

Na ‘TV Prva’ u jutarnjem programu gostovao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i govorio o brojnim temama vezanim za srpski fudbal.

Započeo je o rivalitetu između Crvene zvezde i Partizana.

– Za ljubav i mržnju je potrebno dvoje. Poštujemo Partizan, on je naš veliki sportski rival, ali sa ovim ljudima iz rukovodstva Partizana nemamo kontakte – rekao je Terzić.

On se potom dotakao neuspeha naše reprezentacije koja ni posle 20 godina nije uspela da se plasira na EURO:

Morali smo da odemo na Evropsko prvenstvo. FSS treba da napravi ozbiljnu analizu zašto se to desilo. Samo tri nedelje pre toga bili smo oduševljeni pristupom igrača meču protiv Norveške. Kao i protiv Rusije, u Ligi nacija. Očigledno da protiv Škotske nisu dobro ušli u meč.

Terzić nije hteo da odgovori na pitanje ko treba da snosi odgovornost.

PROČITAJTE JOŠ: SAMO DAN POSLE DERBIJA ZA GROBARE STIŽE JOŠ JEDNA UŽASNA VEST: Ljubimac navijača i nekadašnji kapiten crno-belih tužio Partizan!

– Ne bih da o tome govorim s pozicije generalnog direktora Crvene zvezde. Treba FSS da podvuče crtu.

U medijima se proteklih dana pojavila informacija da bi na mesto selektora mogao da ‘sedne’ nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

– Vladan Milojević ima čvrst ugovor u Saudijskoj Arabiji i ne verujem da on razmišlja o mestu selektora.

Spekuliše se da je Terzić jedan od onih kojem je nuđeno da dođe na mesto predsednika FSS.

– Mesto predsednika FS Srbije se ne nudi. Postoji predsednik koji ima mandat. Ništa mi nije nuđeno. Planovi su mi vezani za Crvenu zvezdu, imam previše posla u klubu i ne želim da mi nešto drugo skreće misli. Niko mi nije nudio da budem predsednik FSS. Imam mnogo posla u Crvenoj zvezdi. Svi planovi su mi vezani za Zvezdu.

Ekipu srpskog šampiona u četvrtak očekuje duel 4. kola grupne faze u Ligi Evrope protiv Genta.

Igramo bez Kataija, Rodića, Kange, Sanoga, Gobeljića i Gavrića. Imamo kvalitet, snagu i energiju da izborimo evropsko proleće. Ne želim da pravim alibi, imamo 25 licenciranih igrača i idemo u Gent da pobedimo.

O finansijskoj situaciji u vreme pandemije, Terzić kaže:

– Zvaničan podatak FIFA je da je gubtak u svetskom fudbalu 13 milijardi dolara. Sistemom spojenih sudova to se prelilo na sve klubove, pa i na Crvenu zvezdu Analiza našeg finansijskog tima je da smo izgubili 20 miliona direktno, a indirektno 30 miliona evra. Izgubili smo 5 miliona evra na ulaznice i još 5 miliona evra kroz bonus UEFA jer bismo prošli Omoniju da smo igrali revanš u Beogradu.

Pohvalio se dobrim rezutatima i prihodima.

Čita da je Totenhem u minusu 600 miliona funti, Barselona 800 miliona evra… U periodu od 6.5 godina, koliko sam u klubu, Zvezda je u plusu za preko 20 miliona evra. Da nije pandemije koronavirusa plus bi bio još veći. Morate da imate sportske rezultate da biste dobro poslovali. Investirali smo u igrače da bismo pravili rezultate. Preko 150 miliona evra prihodovali smo iz inostranstva za ovih šest i po godina. Najveći prihodi su od transfera i UEFA bonusa. Funkcionišemo transparentno, UEFA na tri meseca sprovodi monitoring, između šest i sedam miliona evra uplaćujemo godišnje u budžet Srbije, kroz porez.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA GLAVOBOLJA ZA STANKOVIĆA: Crvena zvezda bez njegove ‘magije’ u Gentu – postoji još jedan problem!

Što se tiče odnosa sa Aleksandrom Vučićem, Terzić ima samo reči hvale…

Nama je drago što je na čelu ove države čovek koji voli sport. Sport nikad nije imao veću podršku države nego sada. Pomoć Zvezdi je potpuno ista kao što je pomoć Partizanu. Kad se gledaju Partizan i Crvena zvezda u košarci i fudbalu, više dobija Partizan. Čujemo se, koliko vreme i obaveze to dozvoljavaju. On neizmerno voli Crvenu zvezdu.

O privatizaciji?

– Zvezda je preregistrovana kao Udruženje građana, poput Barselone i Real Madrida. Ja bih kroz zakon o privatizaciji dao klubovima mogućnost da se privatizuju, ako žele.

Crvena zvezda bi mogla u januarskom roku da dobije veliko pojačanje, u pitanju je austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović.

– Jesmo razgovarali. Postoji ogromna želja kod njega, želimo ga i mi. Videćemo.

Na kraju je Terzić prokomentarisao saopštenje za javnost Nemanje Vidića u kojem kritikuje rad Fudbalskog saveza Srbije:

– Ima grandioznu karijeru i zaslužuje neku funkciju i mesto u srpskom fudbalu, da li u Zvezdi ili FSS, ali zaslužuje. S Vidićem sam razgovarao pre godinu i po dana i rekao mi je da mu je želja da bude trener i selektor. Možda je imao potrebu da kaže ono što mu se ne sviđa i to je legitimno.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter