in , ,

VIŠEMILIONSKA DONACIJA ĐOKOVIĆA SRBIJI: Novak još jednom pomogao u borbi protiv korona virusa!

FOTO: Jelena Ivanović

Fondacija ‘Novak Đoković’ nastavila je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kako bi pružila doprinos u borbi protiv virusa COVID-19.

Fondacija ‘Novak Đoković’ je donirala opremu vrednu više miliona dinara. Ovog puta obezbeđena je oprema za Klinički centar Srbije. Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručen je mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina ukupne vrednosti 1.700.000,00 dinara. Klinici za neurohirurgiju KCS donirano šest špric pumpi koje se koriste prilikom pružanja intravenozne terapije. Njihova vrednost je 1.035.513,00 dinara.

– Imajući u vidu povećanje broja obolelih od COVID-19 virusa, naši zdravstveni radnici ponovo su se našli na najvećem udaru, kako bi uspeli sve pacijente uspešno da zbrinu i izleče. Ovaj put odlučili smo da pomoć pružimo Institutu za onkologiju i radiologiju i Klinici za neurohirurgiju u sklopu Kliničkog centra Srbije. Nadamo se da će ovi aparati poboljšati uslove kroz redovnu dezinfekciju i sterilizaciju prostorija u kojima borave pacijenti i na taj način pomoći u smanjivanju cirkulacije virusa, ali i da će naša donacija olakšati procese pružanja intravenozne terapije. Svesni smo da je pred nama izazovan period i dug put izlaska iz krize uzrokovane COVID-19 virusom, ali smo isto tako spremni da pomognemo bržem oporavku zajednice – rekla je Maja Kremić, direktorka Fondacije ‘Novak Đoković’.

 

 

FOTO: Jelena Ivanović

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

‘ORLOVI’ SE OKUPLJAJU U FINSKOJ: Košarkaši Srbije otputovali u Helsinki

DOBRE VESTI: Navijači se vraćaju na tribine u Engleskoj!