1
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

‘PENAL ZA ZVEZDU JE POSTOJAO’: Evo kako je sudijski ekspert analizirao poslednje kolo Superlige i da li su Vojvodina i Partizan oštećeni

Objavljeno: 23.11.20 u 09:42

Sudijski analitičar Zdravko Jokić detaljno je analizirao situacije sa utakmica 15. kola Superlige Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u derbiju kola sa 2:0 i tako uspeli da se dodatno učvrste na prvom mestu tabele, a posle meča je ponovo bilo govora o spornim situacijama.

Drugi gol crveno-beli su postigli sa bele tačke, strelac je bio Ben u 75. minutu, a Jokić smatra da je bilo dovoljno elemenata za kazneni udarac, nakon starta Đuričina nad Nikolićem.

– Ističem često je da je važan dobar položaj sudije. Vidi se kontakt, sve je jasno, rekao je Jokić prilikom gostovanja na televiziji ‘Arena sport’ i potom se osvrnuo na dve situacije kada je Vojvodina tražila jedanaesterac na suprotnoj strani.

PROČITAJTE JOŠ: PARTIZAN I ZVEZDA BIJU PRVU OVOSEZONSKU BITKU: Prenos su obezbedile dve televzije, evo gde možete gledati košarkaški večiti derbi

Prva situacija je bila u 31. minutu kada je Strahinja Eraković dobio žuti karton za start oko šesnaesterca.

– Evidentno je bilo van kaznenog prostora. Imao sam utisak uživo da je to bio jači udarac, ali u montaži smo gledali, bio je blag. Žuti karton je dovoljna kazna. Bitno je da igrač protivnika vidi kad šutira, onda je kazna veća. Ali kad igrač ne vidi da mu igrač dolazi, onda je drugačije. Nema govora o penalu, bilo je van šesnaesterca.

(Video:YouTube/Superliga Srbija)

Druga situacija se odigrala u 71. minutu, kada je Eraković pao preko Nemanje Čovića u svom šesnaestercu, a sa klupe Vojvodine su burno protestovali.

– Treba obratiti pažnju na noge igrača u plavom (Eraković), u momentu kad napadač Vojvodine dolazi. On dolazi, gleda levo i ne vidi protivnika, a igrač Vojvodine udara u njegovu nogu. Igrač Zvezde ne pravi kontakt nogom već stoji sa obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio. Drugo je da je on podigao nogu i da sapliće igrača.

(Video:YouTube/Superliga Srbija)

Na kraju je analizirana i situacija sa meča Partizan – Proleter, kada je Svetozar Marković u šesnaestercu Novosađana pao posle jednog kornera. Sudija nije pokazao na belu tačku, a Jokić smatra da je dobro postupio.

– Kontakt je sastavni deo igre i samo onaj kontakt koji onemogućava igrača da dalje igra je prekršaj. Evidentno je da ima kontakta, ali igrač staje na tu nogu, skače s te noge i pokušava da igra loptom. On je pao tek kad je skočio. Ništa nije uticalo na njegovo kretanje dalje, nije izbačen iz balansa. Čak se lepo i odrazio tom stajnom nogom. Ako se sećate jedne utakmice, Zvezda je igrala, Spiridonović je bio povučen za rame, pa je nastavio nekoliko koraka i pao je. On je tad bio izbačen iz balansa, borio se da ostane na nogama i nije uspeo. Ovde je igrač ostao na nogama čvrsto, i posle toga skočio, zaključio je Jokić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

1 Komentara

  1. Igrac Vojvodine Erakovicu jos zamalo polomi nogu sudija svira faul u korist Vojvodine,kada je Erakovic ispucao loptu ovaj naletao na nogu kao bizon…bez glave i to djonom..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter