5
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SUPERLIGA SRBIJE: Vojvodina je arhivirana, Zvezda sada mirne glave može da se okrene Gentu

Objavljeno: 22.11.20 u 19:25

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u derbi utakmici 15. kola Superlige Srbije – 2:0 (1:0).

Sa nekoliko promena u timu i bez nekoliko važnih igrača, možda i najvažnijeg, Aleksandra Kataija, izabranici Dejana Stankovića upisali su 13 ovosezonski trijumf.

Možda ova utakmica nije pružila ono čemu su se ljubitelji fudbala kod nas nadali, možda navijači crveno-belih nisu videli poletan i raspucan tim kao na nekim prethodnim duelima, ali su dobili ono što žele, pobedu pred put u Belgiju i utakmicu protiv Genta koja se igra u četvrtak.

PROČITAJTE JOŠ: PONOVO NAVIJAČI NA ZAKLJUČANIM SUPERLIGAŠKIM TRIBINAMA: Potpuno neočeivano vođa pristalica turskog kluba gledao utakmicu u Beogradu! (FOTO)

Domaća ekipa imala je incijativu na početku utakmice, a čak je Vukadinović mogao do gola već tokom prvih 60 sekundi. Nastavili su da napadaju domaći, što je ostavljalo dosta prostora u defanzivi, a umalo to u 7. minutu nije kaznio Falćineli. Usledio je period nešto mirnije igre, a onda Ben pokušava 18. minutu, nakon čega se desio prelomni momenat utakmice.

Prvu pravu priliku i dobru akciju, gosti su krunisali golom. Igrao se 26. minut kada je Kanga odvukao dva igrača Vojvodine na stranu i ostavio samog Milana Gajića. Desni bek je prvo povukao loptu, a kada je video da ga niko ne napada i šutirao i sa roglja šesnesterca pogodio mreću Vukliša za 1:0.

(VIDEO:YouTube/SK 9 1945)

Rasplamsala se borba posle vodećeg gola Gajića, Vojvodina je odmah pokušala da uzvrati. Odbranio je Drinčićev udarac Borjan, u nastavku je Zvezda jeftino propustila šansu za dobru kontru. Bilo je po gol Zvezde opasno i nekoliko momenata kasnije kada je Bojić šutirao glavom preko gola.

Do 2:0 Zvezda je mogla u 36. minutu. Kanga je proigrao Petrovića, ovaj je produžio do Ivanića i na kraju crveno-bela ‘četvorka’ šutira preko gola. Do kraja prvog dela povredio se i Milan Borjan, ali je posle lekarske internvencije nastavio da igra.

PROČITAJTE JOŠ: MALER ZA GENT PRED MEČ ZA ZVEDOM: Najbolji igrač Belgijanaca pozitivan na koronu, propušta utakmicu u četvrtak?!

Zanimljiv je bio početak drugog dela, igralo se u dobrom ritmu i s dešavanjima u oba kaznena prostora. Ben i Ivanić su imalu dve šanse za nekoliko minuta, ali ni jednu ni drugu nisu uspeli da pretvore u gol. Klupa domaćih zagrmela je u 70. minutu, kad je pao Čović, a Lalatović burno reagovao, međutim sudija Simović je samo odmahnuo rukom. Ono što Vojvodina nije dobila tada, Crvena zvezda jeste pet minuta kasnije.

Đuričin je srušio Veljka Nikolića, nepun minut nakon što je ovaj zamenio Kangu. Bežala je lopta mladom vezisti, ali je nesmotreno startovao Đuričin. Najstrožiju kaznu je izveo Mohamed Ben, čime je osigurao pobedu svoje ekipe. Do kraja meča nije bilo značajnijih prilika, a beogradski crveno-beli su duel rutinski priveli kraju i osigurali novu pobedu.

(VIDEO:YouTube/SK 9 1945)

U narednoj rundi Vojvodina gostuje Radničkom na ‘Čairu’, a Crvena zvezda dočekuje Rad, dok će prethodno na megdan Gentu (četvrtak, 18.55), a Vojvodina će u sklopu Kupa Srbije igrati u sredu protiv Proletera. Nakon ovog kola crveno-beli su i dalje bez poraza sa 13 pobeda i dva remija i imaju 41 bod, devet više od drugoplasiranog Partizana, koji je jučerašnjom pobedom prestigao Vojvodinu. Stara dama je sada sa 30 bodova trećeplasirana i ima četiri više od Spartaka, Čukaričkog i Proletera, koji se nalaze na deobi 4. pozicije.

SUPERLIGA – 15. kolo, REZULTATI:

Petak

Mladost – Čukarički 1:1 (0:0)
(Bojović 82 – Ndiaje 50)

Javor – Spartak 1:3 (1:3)
(Ilić 14 – Denković 28, Milošević 39, Vidaković 41)

Radnik – Mačva 3:0 (2:0)
(Makarić 23p, Mitošević 45, Pavlov 62)

Subota

Inđija – Radnički 1:0 (0:0)
(Đorđević 84)

Voždovac – Novi Pazar 1:1 (1:0)
(Milosavljević 8 – Nedeljković 88)

Napredak – TSC 2:1 (2:1)
(Melunović 20, Kocić 33 – Đurić 31)

Partizan – Proleter 1:0 (0:0)
(Holender 90+1)

Nedelja

Zlatibor – OFK Bačka 1:0 (1:0)
(Islamović 45+1)

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2 (0:2)
(Gajić 26, Ben 75)

Odloženo: Rad – Metalac

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

5 Komentara

  1. Zvezda gazi sve redom po nameštenom receptu. a ako budeš i ti poslušan možda budeš gazio redom i povadjen krompir sredom. Makne se i ne komentiraj, idi da ti Deki plati limundžadu na buvljaku, pozdravčić. Ne lupetaj, pametniji si kad gledaš neki crtić.

    0
    0
    Odgovori
  2. Momci ispunili zadatak ahahaha, hoće li više doći kraj od ove smejurije od kluba, poznatog kao Crvena Zvezda. Dajte više ugasite najsmešnoji klub od početka samostalne Srbije, ovi nisu ni za pošten livadski fudbal, i tu bi drljali da im se namesti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter