0
Ostali sportovi

FOTO: Streljački savez Srbije

VELIKI USPEH: Zorana Arunović osvojila srebro u Budimpešti!

Objavljeno: 21.11.20 u 21:27

Srpska reprezentativka Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju vazdušnim pištoljem drugog dana 16. otvorenog prvenstva Mađarske u Budimpešti.

Sanja Vukašinović je u takmičenju vazdušnom puškom zauzela šestu poziciju.

Zorana Arunović je drugi dan OP Mađarske počela vrlo dobrim rezultatom u kvalifikacijama – 580 krugova. Identično ostvarenje postigla je i u petak.

U finale se plasiralo osam najboljih na osnovu kombinacije rezultata iz kvalifikacionih mečeva održanih u petak i subotu.
Arunovićeva, svetska vicešampionka u ovoj disciplini, je i juče i danas bila najuspešnija u osnovnom delu. Niko od rivalki nije bio blizu njenih 580 krugova.

FOTO: Streljački savez Srbije

U finalu je zablistala 16-godišnja juniorska reprezentativka Mađarske Mirijam Jako. Već posle prvih deset hitaca napravila znatnu razliku ispred ostalih finalistkinja. Arunovićeva je konstantno bila na drugoj poziciji. Sredinom finala zaostatak za Mirijam
Jako je smanjila na samo 0,3 kruga, ugrozila vođstvo Mađarice. Ipak, Mirijam Jako je sačuvala prvo mesto i osvojila zlato, sa 240,3 kruga.

Arunovićeva je zabeležila 238,8. Sanja Vukašinović je u takmičenju puškom zauzela šesto mesto. U današnjim kvalifikacijama je bila deveta. S obzirom da su se za plasman u finale računali rezultati prvog i drugog takmičarskog dana obezbedila je mesto među osam najboljih, jer u petak je bila sedma. U prvoj polovini finala, Vukašinovićeva je bila u borbi za medalje, ali par vezanih lošijih hitaca su je izbacile iz trke za odličja.

FOTO: Streljački savez Srbije

Trijumfovala je olimpijska šampionka Virdžinija Trešer (SAD) sa vredna 251,3 kruga. Naša druga predstavnica vazdušnom puškom, Marija Malić je današnje takmičenje završila na 13.mestu.

Otvoreno prvenstvo Mađarske se završava u nedelju.

FOTO: Streljački savez Srbije

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter