0
Evropske lige

UROŠ DELIĆ NAKON POBEDE PROTIV ŠAMPIONA GOVORIO ZA HOTSPORT: Iskusni defanzivac pričao o mogućem transferu i otkrio koliko je bilo teško čuvati bivšeg igrača Arsenala

Objavljeno: 21.11.20 u 19:59

Njegov klub je osvojio tri boda i izborio opstanak u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju u Kazahstanu!

Uroš Delić već tri sezone nastupa u Kazahstanu. Sa velikim uspehom nosi dres Kizilžara. U subotu su savladali novog šampiona Premijer lige, ekipu Kairata. Meč je završen rezultatom 2:3. Ovaj trijumf je doneo veliku radost igračima i navijačima. Tri kola pred kraj prvenstva, osiguran je opstanak u ligi.

Uroš je za HotSport govorio je o brojnim zanimljivim temama. Sa osmehom na licu, odao je priznanje redakciji HotSporta zbog saznanja o njegovom mogućem transferu u Kinu. 

Već nekoliko puta tokom sezone, tvoje ime je upisano u idealni tim kola, a onda i idealni tim meseca u Premijer ligi Kazahstana. Kako gledaš na ove odlične rezultate, s’ obzirom na to da se tvoj klub borio za opstanak? 

Svakako da prija! Svaki uspeh mi je značajan. Najbitnije je da smo mi uspeli da izborimo opstanak u takmičenju i da rastemo kao ekipa.

Koja je razlika između nacionalnog prvenstva u Srbiji i najkvalitetnije lige u Kazahstanu?

-Zaista je teško uporediti ta dva takmičenja. Smatram da se u Srbiji više vodi računa o taktici i da je to prednost domaćeg fudbala. Sa druge strane, u Kazahstanu je akcenat na trčanju i na fizičkoj spremi koja je ovde na višem nivou.

Da li si zadovoljan dosadašnjim partijama i utakmicama u sezoni koja se polako završava? Da li se priča o ambicijama i ciljevima za narednu sezonu?

Mislim da je sezona prošla odlično. Slobodno mogu da kažem, zadovoljan sam. Opstanak u ligi je bio naš prioritet, videćemo kako će se situacija dalje odvijati.

Prema našim saznanjima, već se priča o tvom potencijalnom odlasku u Kinu. Šta imaš da kažeš povodom toga?

-Svaka čast -rekao je Uroš sa osmehom na licu!

– Tačno je da postoje interesovanja iz Kine, nisam očekivao da će se tako brzo pročuti. To bi bio veliki izazov za mene, prate moje nastupe u Kazahstanu. Verujem da će na kraju sve ispasti kako treba, ali ne bih želeo više da otkrivam.

Igrao si u Belgiji, nosio si dres Beršota. Da li su ti u lepom sećanju ostali dani provedeni u tom klubu i da li pratiš nacionalni šampionat Belgije?

Klub se nalazi u lepom gradu, zaista se uvek rado setim tog vremena. Ipak, klub je u tom trenutku bio u velikim finansijskim problemima, kasnije je došlo i do bankrota. Drago mi je što su se sada vratili i što prave vrhunske rezultate. Ako se ne varam, trenutno su 4. na tabeli. Trener je  moj bivši saigrač i veliki prijatelj Hernan Losada.

Kog igrača ti je bilo najteže da zaustaviš na terenu?

Kroz karijeru sam igrao protiv velikog broja odličnih fudbalera. Izdvojiću Andreja Aršavina, zaista je majstor. On može da reši utakmicu jednim potezom.

Kakva je situacija sa COVID-19 virusom, da li vam pravi velike probleme?

– Sve ekipe su smeštene u jedan grad, to mnogo znači. Nosimo maske, rukavice i slabo se krećemo. Vreme najviše provodimo u hotelu.

Uroš je govorio o najlepšem periodu u karijeri. Nastupao je u Belgiji, Kazahstanu, Sloveniji, Švedskoj,ali izdvaja momente iz Srbije.

-Izdvojio bih period proveden u Radu. Stekao sam prijatelje za ceo život. To je neprocenjivo, bilo je fenomenalno druženje.

Da li pratiš ostale sportove?

Vremenska razlika mi pravi problem, ali uvek rado gledam Đokovića. Nole je naš šampion!

Ko će osvojiti LŠ, a ko LE ove sezone?

-Ovo je zaista teško pitanje. Uvek sam poštovao Bajern, njihov stil igre. Emocije jednostavno pobeđuju, za mene je Mesi najbolji na svetu. Ako on odigra kako ume, Barselona će osvojiti. Što se tiče Lige Evrope, voleo bih da Crvena zvezda ostvari što bolji rezultat. Uvek navijam da se klubovi iz Srbije prikažu u što boljem izdanju – zaključio je Uroš Delić.

FOTO: Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter