0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

PRIMERA: Posle decenije čekanja, Atletiko pobedio Barselonu! (VIDEO)

Objavljeno: 21.11.20 u 23:23

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su Barselonu u meču 10. kola LaLige – 1:0 (1:0).

Poslednji poraz u španskom prvenstvu, Barselona je od Atletika doživela u februaru 2010. godine, još kada je njen napad predvodio Zlatan Ibrahimović, a za Atletiko Serhio Aguero.

Madridski tim je konačno uspeo da do tri boda dođe u međusobnom okršaju protiv ‘blaugrane’, golom Janika Karaska u finišu prvog poluvremena, nakon velike greške Marka Andrea ter Štegena, koji je izašao na 35 metara od gola, posle katastrofalne greške Pikea, a Belgijanac mu je lako loptu proturio kroz noge i s 25 metara poslao u praznu mrežu. Atletiko sada ima čak devet bodova više od Katalonaca nakon samo osam odigranih mečeva.

Simeoneov tim je nadigrao Barsu, bez obzira što je spletom okolnosti dao gol, ali se nije branio već je dobrom taktikom i balansom ofanzivnih i defanzivnih reakcija upisao pobedu. Sa druge strane Barselona je pružila bledu partiju, kao i njena prva zvezda Lionel Mesi, koji, čini se, drži spakovane kofere i samo čeka da pobegne s ‘Nou Kampa’.

Što se prilika tiče, Grizman je imao sjajnu već u trećem minutu, kao i Saul nekoliko momenata kasnije. Najbolja prilika u prvom poluvremenu je bila kada je Ljorente sa 12, 13 metara pogodio prečku.

PROČITAJTE JOŠ: ŠKOTSKI BRKA O KOM JE PRIČALA SRBIJA U CENTRU SKANDALA: Protivnički igrač ga dva puta uhvatio za ‘muškost’, nije znao šta ga je snašlo! (VIDEO)

Barselona je krenula u napad u drugom delu igre i imala dve dobre prilike preko Lenglea. Dva puta je ostao usamljen i da puta sa šest, sedam metara gađao glavom pravo u Oblaka.

Inače, Pike se povredio u 62. minutu nakon sudara sa Koreom, zbog čega je morao da napusti igru.

Kolćonerosi sada dele prvo mesto sa Sosijedadom, Barsa je na 10. mestu, a kao katalonski klub i Real ne deluje ubedljivo, ima tri boda manje od gradskog rivala i utakmicu više, dok je Atletiko neporažen već 24 prvenstvene utakmice i već sada deluje kao ozbiljan kandidat za titulu.

PRIMERA, 10. kolo – REZULTATI:

Petak

Osasuna – Ueska 1:1 (0:1)
(Garsija 68 – Ramires 5)

Subota

Levante – Elče 1:1 (1:0)
(Malero 12 – Tete 64)

Viljareal – Real Madrid 1:1 (0:1)
(Moreno 76p – Marijano Dijas 2)

Sevilja – Selta 4:2 (2:2)
(Kunde 5, En Nesiri 45+3, Eskudero 85, El Hadadi 87 – Aspas 10, Nolito 36)

Atletiko Madrid – Barselona 1:0
(Karasko 45+3)

Nedelja

14.00 Eibar – Hetafe
16.15 Kadiz – Real Sosijedad
18.30 Granada – Valjadolid
21.00 Alaves – Valensija

Ponedeljak

21.00 At. Bilbao – Betis

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter