in , ,

EVO ŠTA SE ZAPRAVO DESILO KRAJ AUT LINIJE: Zvezda se oglasila povodom ulaska navijača na teren – poznato je o čemu je Šavija pričao sa igračima! (VIDEO)

Mnogo se prašine podiglo nakon utakmice između Crvene zvezde i Zlatibora, kada se na stadionu pojavilo desetak navijača.

Ekipa srpskog šampiona uspela je da preokrene rezultat u svoju korist, i na kraju pobedi sa 4:2. Međutim, pozitivan rezultat ostao je u senci nesvakidašnjeg događaja koji se odigrao kraj atletske staze.

Jedan od vođa Delija Vladimir Šavija obavio je razgovor sa stručnim štabom, zbog čega je došlo do prekida utakmice.

Objasniti mogu, pravdati, naravno, ne mogu. Klub će da snosi posledice koje disciplinski organi FSS odrede, videli ste svi šta se desilo. Međutim, jako je važno da se objasni ceo kontekst, možda on i doprinese boljem shvatanju situacije. Naime, na meču protiv Zlatibora naši navijači su želeli i obeležili su godišnjicu smrti Branislava Zeljkovića Zelje – rekao je portparol Crvene zvezde Miljan Milošević za Zvezda TV.

Milošević je potom detaljno objasnio ko je bio Branislav Zeljković.

– On je legendarni navijač Crvene zvezde i naše navijačke grupe, reč je o čoveku koji je formirao grupu onakvom kakva jeste, ne on kao on, nego svojim stavovima, razmišljenjem, angažovanjem, on je mnogo uticao da “delije” danas izgledaju ovako kako izgledaju, da razmišljaju kako razmišljaju, puno je uticao na patriotsku stranu priče naše navijačke grupe. On je neko ko je uvek imao jasan stav, mlađi navijači su ga često pratili i slušali.

Kako kaže, razgovor između Šavije i igrača vodio se isključivo na tu temu.

Njegovi drugovi želeli su da obeleže, da podignu njegov barjak, da pokažu da se ni posle 10 godina njegovo ime nije zaboravilo. Jedan od njegovih drugova je sišao dole na teren i traži isto to od trenera i igrača, da se dozvoli ulazak njih desetorici na tribini, ne bi li obeležili taj momenat. Opet kažem, ne mogu to da pravdam, ali ljudi mogu sada bolje da razumeju zašto se to desilo, nikakve priče drugog tipa sa igračima ili stručnim štabom nije bilo.

PROČITAJTE JOŠ: HAOS U SRPSKOM FUDBALU: Ovaj ‘kiks’ mu neće oprostiti – klub tuži golmana zbog nameštanja utakmica! (VIDEO)

Na kraju:

– To je bila čista emocija naših navijača ka nekome ko je izgradio tribinu ovakvom kakva jeste, koja jeste ponos našeg kluba, koja je poznata u celom fudbalskom svetu. Imamo razumevanje za tu emociju za čoveka koji je stvarao sve to, koji je, kada je bio na štakama, išao na Zvezdu da je prati na gostovanjima, dok je imao poslednji atom snage, on je dolazio i bio u Zvezdu. Zelja je neko ko je ostavio dubok trag, koga će se sigurno navijači i klub sećati sa ponosom. Došlo je do situacije do koje je došlo, snosićemo posledice, ali nadam se da sam bar malo uspeo da približim našim navijačima čitavu situaciju i da im objasnim kakva je emocija bila iza svega što se desilo.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

CELA ‘ČIZMA’ JE NA NOGAMA, PRINC SE VRAĆA KUĆI: Senzacionalan povratak – Toti ponovo u Romi?!

‘NEĆU VIŠE DA PRIČAM DA SMO FAVORITI’: Micov nikad oprezniji pred utakmicu sa Zvezdom!