0
Fudbal

FOTO: Screenshot

VELIKI SE POVLAČE BEZ POMPE: Havijer Maskerano se oprostio od fudbala

Objavljeno: 16.11.20 u 10:56

Fudbaler sa najviše odigranih mečeva u dresu Argentine, Havijer Maskerano objavio je kraj karijere.

Bivšem igraču Barselone poslednji klub u karijeri dugoj 17 godina bio je Estudijantes.

– Želim da vas obavestim da se povlačim. Hvala Estudijantesu što mi je omogućio da završim karijeru u Argentini, rekao je Maskerano.

(VIDEO:YouTube/Metegol TV)

Ovaj vezista je karijeru započeo u River Plejtu, igrao je potom za brazilski Korintijans u kojem je igrao s Karlosom Tevezom, i sa kojim je potom ‘u paketu’ stigao u Vest Hem, potom je bio u Liverpulu. U dresu ‘redsa’ je za tri godine odigrao 139 utakmica, a potom je 2010. za 25 miliona funti otišao u Barselonu.

PROČITAJTE JOŠ: NIKO NE MOŽE DA MU PRIĐE: Ronaldo stigao u Hrvatsku okružen telohraniteljima i specijalcima!

Dres ‘blaugrane’ je nosio narednih osam sezona, a s katalonskim klubom osvojio je dve Lige šampiona, tri titule svetskog klupskog šampiona i po pet titula u Primeri i Kupu Kralja.

Jednu sezonu proveo je u Kini, igrajući za Hebej, nakon čega je otišao u Estudijantes.

U dresu Argentine debitovao je u julu 2003. godine kod Marsela Bijelse. Za ‘gaučose’ je odigrao 147 mečeva i postigao tri gola. Bio je jedan od najznačajnijih igrača na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, gde je Argentina u finalu poražena od Njemačke. Poslednji meč za reprezentaciju bio mu je u osmini finala Svetskmg prvenstva u Rusiji protiv Francuske, a Argentina je u tom duelu poražen 4:3. Sa nacionalnim timom osvojio i dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama, 2004. i 2008. godine.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter