0
ATP

FOTO: Twitter

UBEDLJIV START ĐOKOVIĆA U LONDONU: Novak rutinski savladao Švarcmana (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.20 u 16:45

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivom pobedom nad Dijegom Švarcmanom otpočeo je pohod na osvajanje Završnog turnira u Londonu.

Srbin je pobedio Argentinca nakon 80 minuta vrlo lako i ubedljivo sa 6:3, 6:2.

Ovo je bila šesta pobeda u isto toliko mečeva između Đokovića i Švarcmana, ukupno treći trijumf Srbina ove sezone.

Novakov naredni meč na programu je u sredu u još nepoznatom terminu, ili protiv Danila Medvedeva ili protiv Aleksandera Zvereva.

Iako je rezultat na kraju bio odličan, nije dobro počelo po srpskog tenisera.

Česte su bile greške našeg tenisera. To je Dijegu, donelo brejk već u trećem gemu meča, pošto je Novak odigrao jako loš gem sa lošim drop-šotom i napadom.

Za uzvraćanje udarca, ipak, nije bilo potrebno mnogo vremena. Dijego je ušao u seriju grešaka i maltene na identičan način vratio „uslugu“ Srbinu.

Švarcmana je u narednom servis gemu spasao servis, potom je pripretio i imao 15:30, ali je naredni ključni momenat ipak bio u njegovom gemu.

Argentinac je uspeo da od 0:30 dođe do 40:30, ali to Novaka nije pokolebalo. Izborio se za jednu, pa drugu brejk loptu, sačekao greške rivala i napravio ključni brejk.

Novak se potpuno opustio tek početkom drugog seta, pa je fenomenalno počeo isti brejkom.

Krenuli su i da pljušte vineri nedugo zatim i, iako niije bilo savršeno, bilo je dovoljno dobro da se Švarcmanu i drugi put oduzme servis.

Nekoliko gemova kasnije najbolji teniser planete je priveo meč kraju.

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter