0
Domaći fudbal

FOTO: MIroslav Todorović

HS INTERVJU – MILAN MAKARIĆ: ‘Lepo je biti na čelu liste strelaca, trenutno razmišljam samo o Radniku’

Objavljeno: 16.11.20 u 10:16

Lopta na superligaškim terenima prestala je da se kotrlja na dve sedmice, zbog termina za mečeve reprezentacija, a ovo je ujedno i dobar trenutak da se podvuče crta i vidi ko je i šta uradio tokom prvih 14 kola domaćeg prvenstva.

Kada je golgeterski učinak u pitanju ovaj deo sezone svakako je obeležio fudbaler Randnika iz Surdulice Milan Makarić.

Ovaj 25-godišnji napadač je izbio na čelo liste strelaca sa deset pogodaka, a mrežu je pogađao na pet od poslednjih šest utakmica, dok je početkom oktorbra zabeležio i het-trik, protiv Zlatibora.

Kako si zadovoljan sezonom i onim što je dosad Radnik uradio?

– Zadovoljan sam kako nam ide do sada, vezali smo nekoliko utakmica bez poraza, osim protiv Crvene zvezde, i nadam se da ćemo do kraja polusezone nastaviti da pružamo dobre partije, kaže Milan Makarić u intervjuu za HotSport.

Možeš li da se osvrneš na tvoje partije, igraš verovatno i najbolji fudbal u karijeri, kako se osećaš zbog toga i šta misliš da je ključni razlog?

– Trenutno sam u dobroj formi, za to je zaslužna cela ekipa i stručni štab. Radimo dobro na treninzima i stručni tim na čelu sa sefom Đorđevićem je izuzetno profesionalan u svom poslu i iz svakog igrača umeju da izvuku maksimum, kao što je i u mom slučaju. Veoma sam zadovoljan u kakvoj smo formi i verujem da ovo nije naš maksimum, te da ćemo pružati još bolje partije.

FOTO: Radnik Sudrulica

Jel ti prijaju pohvale koje dobijaš i kako je gledati sve ostale kolege s vrha liste streaca?

– Naravno da pohvale prijaju, to mi je vetar u leđa i samo podstrek da nastavim još jače da radim. Takođe prija i mesto na vrhu liste strelaca, ali ne obraćam mnogo pažnju na to. Trudim se da na svakoj utakmici dam sve od sebe i odradim maksimalno posao koji se od mene očekuje na terenu, a rezultat će sigurno doći sam po sebi.

Protiv bivših klubova Radičkog i Bačke si postigao pobedonosne golove, jel to najlepši način da napadač pokaže nekom klubu da je pogrešio što ga nije zadržao?

– Da, postigao sam golove bivšim klubovima, ja sam profesionalac i tu nije bilo sentimentalnosti. U tim klubovima sam proveo lep period i poštujem mnogo ljude koji su tamo, a takođe im želim sve najbolje u daljem takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ: NIKO NE MOŽE DA MU PRIĐE: Ronaldo stigao u Hrvatsku okružen telohraniteljima i specijalcima!

Šta te je inspirisalo ove sezone, pošto već sada imaš bolji golgeterski učinak od prošle, kada si postigao ukupno devet golova?

– Pa jednostavno, što se kaže, namestilo mi se sve. I dobra ekipa i stil fudbala kakav šef forsira… Takođe, dosta učim i od pomoćnog trenera Predraga Ranđelovića koji je bio vanserijski napadač i sa kojim imam odličan odnos.

Kakvi su ti planovi za bucućnost, s obzirom da će verovatno pojedini klubovi želeti da te već tokom zime vide van Surdulice?

– Ne razmišljam još o planovima, imamo još pet utakmica u prvenstvu i jednu u Kupu da odigramo. Glava mi je trenutno samo u Radniku, pa ćemo kada se završi polusezona videti. Imam čvrst ugovor sa klubom, i klubu sam prepustio da se bavi prelaznim rokom.

 

(VIDEO:YouTube/Superliga Srbija)

Koliki misliš da je domet Radnika ove sezone, s obzirom da je sada oko opasne zone, ali i činjenice da ispada čak šest timova?

– Sigurno da Radniku nije mesto gde se trenutno nalazi, verujem da ćemo na kraju završiti među prvih deset ekipa, ovaj klub to zaslužuje, zaključio je razgovor za HotSport Milan Makarić.

Inače, Makarić je rođen u Novom Sadu i prošao je školu Vojvodine, a prve profesionalne korake načinio je u Proleteru sa Slane bare. U Srbiji je igrao još za subotički Spartak, Bačku i Radnički iz Niša. Ima i internacionalno iskustvo jer je 2018. nekoliko meseci proveo u Bosni i Hercegovini, gde je igrao za Zvijezdu 09. Milan je odigrao i četiri utakmice za reprezentaciju Srbije do 20 godina.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

FOTO: MIroslav Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter