0
Fudbal

FOTO: FSS

BOD U BUDIMPEŠTI I NIJE TAKO MALI: Srbija neočekivano dobila odlične vesti, svi će čekati taj 7. decembar!

Objavljeno: 16.11.20 u 10:35

Poraz od Škotske i remi u Mađarskoj svakako nisu nešto što bi trebalo slaviti, Srbija je na ivici povratka u C diviju Lige nacija, ali u svemu tome postoji jedna dobra stvar.

Bod iz Budimpešte odradio je veliki posao kada su u pitanju kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Naime, ‘orlovi’ su pred poslednje kolo i utakmicu s Rusijom obezbedili mesto u drugom šeširu na žrebu kvalifikacionih grupa koji će biti održan 7. decembra.

To znači da Orlovi neće moći da izvuku Švajcarsku, Poljsku, Švedsku, Vels, Austriju, Ukrajinu, Tursku i Slovačku, a za to poslednje mesto u drugom šeširu bore se Rusija, Rumunija, Republika Irska i Norveška.

Trenutno to 20. mesto drže Rusi, i verovatno će tu i ostati ako u sredu savladaju Srbiju u Beogradu. Međutim, meč Rumunije i Norveške je odložen zbog korone, pa će tek kada se on odigra stvar biti konačna.

PROČITAJTE JOŠ: EVO ŠTA TREBA DA SE DESI PA DA SRBIJA NE ISPADNE: ‘Orlovi’ jedino ovim putem mogu da prežive u B diviziji!

Kada je ulazak u treći šešir u pitanju, takođe je borba. Finska i BiH su trenutno tamo, ali iz četvrtog im preti Grčka. U četvrti bi mogli Kipar I Jermanija, dok bi korak unazad mogao da napravi Luksemburg.

Što se tiče šestog šešira, tu nema dileme, kao i u prvom gde će nosioci biti Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Hrvatska, Italija, Danska, Nemačka i Holandija.

Ukoliko tako kuglice budu htele, Srbija bi mogla u ‘eks Ju’ grupu, u kojoj bi joj rivali bili, Hrvatska iz prvog, Bosna i Hercegovina iz trećeg i iz četvrtog Crna Gora, Slovenija ili Severna Makedonija.

Inače, samo pobednici kvalifikacionih grupa idu u Katar, dok će drugoplasirane selekcije iz 10 grupa, plus još dve iz Lige nacija, igrati baraž.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter