0
Fudbal

FOTO: FSS

SIVILO ORLOVA SE NASTAVLJA: Srbija se u Mađarskoj nije iskupila za poraz od Škotske – predstoji borba za opstanak! (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.20 u 22:36

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je bod na gostovanju Mađarskoj u petom kolu B divizije Lige nacija – 1:1 (1:1).

Iako je pre samo tri dana selekcija Srbije propustila istorijsku priliku za plasman na Evropsko prvenstvo u baražu protiv Škotske, posle 20 godina, vremena za tugovanje nije bilo mnogo, jer ih je vrlo brzo sačekao novi izazov. Doduše, ni izbliza vredan kao onaj u srpskoj prestonici, pa se to odrazilo na igru ‘orlova’ koji su bili lišeni pomoći nekoliko bitnih igrača, ali i selektora Ljubiše Tumbakovića koji nije mogao da ekipu vodi s klupe.

Bledo beogradsko izdanje ‘orlovi’ su sa sobom poneli u Mađarsku i bez pravog motiva izašli na megdan, koji bi mogao u dobroj meri da odluči u kojoj će se ligi takmičiti naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ: ALBANCI NISU ZNALI DAL DA SE RADUJU ILI PLAČU: Dok su slavili pogodak, lopta je završila u njihovoj mreži i to udarcem sa pola terena! (VIDEO)

Posle uvodnog odmeravanja snaga, prvu priliku na meču imala je Srbija, u 7. minutu, kada je Lazović prošao po desnoj strani i centrirao, ali Jović nije uspeo da primiri loptu na penalu i šansa je propala. Potom je uzvratio Siger na suprotnoj strani, ali to nije bilo previše opasno po gol ‘orlova’.

Nakon što Nemanja Nikolić nije iskoristio dobru priliku za domaću selekciju, usledila je kazna, samo tri minuta kasnije. Naime, Luka Jović je spustio loptu Nemanji Radonjiću na nekih 20 metara od gola, a onda je krilni napadač Olimpik Marselja nagazio papučicu gasa, pretrčao rivala, pa u šesnaestercu Mađarske napravio dribling, izbacio golmana iz igre i rutinski poslao loptu u mrežu – 0:1. Igrao se 17. minut.

(VIDEO:YouTube/Sport klub)

Usledio je pritisak Mađarske posle gola, dva dobra napada su imali domaći, ali lopta oba puta odlazi pored gola. Nisu ni ‘orlovi’ sedeli skrštenih ruku, imali su šanse Spajić i Jović, ali njihovi udarci nisu bili dovoljni dobri. U finišu prvog dela osetio se pad u igri naše selekcije, te je sve govorilo da bi mogla da ispusti prednost.

Prvo je u 37. minutu Soboslaj sa peterca tukao glavom, potpuno sam, ali direktno u Dmitrovića, a svemu je kumovala greška naše odbrane. Ono što Soboslaj nije uspeo dva minuta ranije, za nogom je pošlo Kalmaru, par trenutaka kasnije. Mađari su iz dva pasa kroz sredinu izbacili celu našu poslednju liniju, Kalmar je izašao sam na Dmitrovića i lako je pogodio gol. Do kraja poluvremena nije bilo više uzbuđenja, a čini se da iako je domaća ekipa bila bolji rival tokom prvih 45 minuta, Srbija nije smela da primi novi, naivan gol.

(VIDEO:YouTube/Sport klub)

U drugom poluvremenu je viđena velika borba, jer su obe selekcije htele da naprave prevlast na sredini terena i u finiš meča uđu s kontrolom nad zbivanjima na travnatoj podlozi. Naši su pokušali izmanama da prodrmaju ekipu, a prva prilika viđena je u 66. minutu. Naime, prokockali su Mađari kontranapad ‘tri na dva’, Kalmar je prekasno dodao loptu na stranu, a na sreću naša selekcija je uspela da se dobro postavi i sačuva gol.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

 

Nemanja Radonjić je ponovo Mađarima pokazao koliko može da bude opasan po gol, kada je prošao u 71. minutu i opaslio sa preko 20 metara, ali je ovog puta bio neprecizan. Drugo poluvreme zaista nije ljubiteljima fudbala pružilo mnogo toga lepog, a najbolju priliku imao je u 81. minutu Luka Jović.

PROČITAJTE JOŠ: BEN REŠETA I ZA REPREZETNACIJU: Zvezdin ofanzivac vodi Komorska Ostrva na Kup afričkih nacija! (VIDEO)

Fudbaler Real Madrida je dobio nezgodan pas iza leđa od Lukića, lepo se okrenuo i šutirao, a lopta je prošla dvadesetak centimerata pored gola. Malo je nedostajalo 22-godišnjem napadaču da postigne drugi gol u poslednja dva susreta, nakon što je Srbiji doneo produžetke u finišu utakmice sa Škotskom. Srbija se probudila tek u poslednjim momentima utakmice, u 87. minutu je Jović imao sjajnu šansu nakon pasa Sergeja Milinković Savića, ali se istakao Dibuš. Pokušao je potom i Mijat Gaćinović, ali ni on nije uspeo da loptu pošalje iz leđa golmanu domaćih. Na kraju, obe selekcije su morale da se zadovolje osvojenim bodom na ‘Puškaš areni’.

Ovim remije Srbija ostaje na poslednjoj poziciji u svojoj grupi s 3 boda, dok su Mađari na drugom mestu, s istim brojem bodova kao Rusija, ali lošijom gol-razlikom. Poslednju utakmicu u ovosezonskom izdanju Lige nacija, naša selekcija će odigrati protiv Rusije, a taj duel je na programu naredne srede, od 20 časova i 45 minuta na stadionu ‘Rajko Mitić’. Ukoliko želi da opstane u B divziji Srbija će morati da slavi, uz trijumf večerašnjeg rivala protiv Turske.

LIGA NACIJA B – 5. KOLO, REZULTATI

GRUPA 3

Turska – Rusija 3:2 (2:1)

(Karaman 26, Under 32, Tosun 52p – Čerišev 11, Kuzjajev 57)

Mađarska – Srbija 1:1 (1:1)

(Kalmar 39 – Radonjić 17)

FOTO: Screenshot/rezultati.com
 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter