0
Atletika

FOTO: Twitter/printscreen

‘RONALDO BI ME ‘POKIDAO’ KADA BISMO SE TRKALI’: Najbrži čovek u istoriji tvrdi da je Portugalac super-atleta!

Objavljeno: 15.11.20 u 14:58

Nekadašnji atletski šampion i najbržži čovek na planeti, Jusein Bolt, smatra da bi ga Kristijano Ronaldo, fudbaler Juventusa, pobedio u trci.

Bolt ima 34, Ronaldo 35 godina, a momak sa Jamajke je svojevremeno, na Svetskom prvenstvu u Berlinu postavio nedokučivi rekord na sto metara od 9,58 sekundi.

Ronaldo je jednom, tokom boravka u Realu, 96 metara istrčao za deset sekundi, dok je njegova zvanična brzina po FIFA merenju 33,8 kilometara na sat.

Jusein drži i rekord na 200 metara koje je istrčao za 19,19 sekundi. Desetak godina kasnije, veliki navijač Mančester junajteda je hteo da se sa atletike prebaci na fudbal.

Bolt, međutim, nije 2018. uspeo da se izbori za ugovor u australijskom timu Central Koust Marinersa, mada je dao dva gola na prijateljskom meču.

Dve godine kasnije, žali što nije probao da svoju fudbalsku karijeru gradi u Evropi, umesto u Australiji.

– Da sam ostao u Evropi mislim da bih uspeo u tome i bilo bi bolje. Moja želja kad sam otišao u Australiju bila je da budem daleko od medija i svih. Planirao sam da radim uz manje pritiska, ali nije ispalo kako treba. Da sam igrao u Evropi, imao bih više pomoći, trajao bih duže i bio bih uspešniji – rekao je Bolt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter