0
Evropske lige

LIGA NACIJA: Belgija precrtala Englesku, Italija lako protiv Poljske

Objavljeno: 15.11.20 u 23:10

Reprezentacija Belgije savladala je Englesku 2:0 u petom kolu Liga nacija A.

Izabranicima selektora Martineza sada je dovoljan bod u poslednjem kolu grupe 2 protiv Danske u Briselu da bi se plasirali na završni turnir.

Englezi imaju za čim da žale, bili su neefikasni, za razliku od domaćina, koji je od tri šuta u okvir gola postigao dva pogotka – Juri Tilemans u 10. i Dris Mertens u 24. minutu iz slobodnog udarca.

Belgijanci su sav posao uradili u prvom poluvremenu, pa su se u drugom koncentrisali na odbranui i to su radili veoma uspešno, pošto Englezi nisu uspeli da savladaju Tiba Kurtou. Najbolju priliku za goste nije iskoristio Hari Kejn u finišu prvog dela.

Danska je u istoj grupi bila bolja od Islanda (2:1), a oba gola postigao je Kristijan Eriksen, i to oba iz penala, a pobednički u 93. minutu. Strelac za goste bio je Kjartason.

Italija je u grupi 1 pobiedila Poljsku sa 2:0, golovima Žoržinja iz penala i Berardija. ‘Azuri’ sada imaju devet bodova, bod više od Holandije, a u poslednjem kolu gostuju Bosni i Hercegovini koja je ispala u Ligu B, dok ‘lale’ gostuju Poljskoj.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA – 5. KOLO, REZULTATI:

GRUPA 1

Holandija – Bosna i Hercegovina 3:1 (2:0)

(Vajnaldum 6, 14, Depaj 55 – Prevljak 63)

Italija – Poljska 2:0 (1:0)

(Žoržinjo 27 penal, Berardi 84)

GRUPA 2

Belgija – Engleska 2:0 (2:0)

(Tilemans 10, Mertens 24)

Danska – Island 2:1 (1:0)

(Eriksen 12pen, 90+2pen – Kjartanson 87)

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter