0
Košarka

FOTO: KK Radnički

DUMIĆ VODIO RADNIČKI DO TRIJUMFA: Kragujevčani stigli do prve pobede u gostima

Objavljeno: 15.11.20 u 10:30

Košarkaši Radničkog konačno su ‘razbili maler’ i upisali prvu pobedu izvan svog ‘SBB Jezera’ ove sezone.

Učenici Igora Todorovića su u okviru 8. kola Košarkaške lige Srbije slavili na gostovanju ekipi Pirota sa pola koša razlike– 76:75 (19:23, 12:20, 22:20, 23:12). Samo tri dana nakon poraza od OKK Beograda, Kragujevčani su uspeli da se uzdignu i dođu do izuzetno važne pobede u pirotskoj hali „Kej“. Šumadinci su do trijumfa došli u neizvesnoj završnici zahvaljujući poenima Filipa Dumića sa linije penala.
Radnički je bio u rezultatskom deficitu maltene tokom čitave utakmice. Izuzetno šuterski raspoloženi, Piroćanci su već sredinom uvodne deonice došli do prve dvocifrene prednosti na utakmici (16:6). Uzvratili su Kragujevčani serijom od pet vezanih poena i prišli na samo „pola koša“ zaostatka (20:19), ali je domaćin uspeo da sačuva rezultatsku prednost do isteka prvih deset minuta utakmice (23:19).
Diktirali su ritam Piroćanci i tokom druge četvrtine, ali su Kragujevčani nekako uspevali da održe korak, ne dozvoljavajući svom rivalu da dođe do osetnije rezultatske prednosti. I tako sve do samog finiša ove deonice, kada je na scenu stupio novajlija u redovima pirotskog tima Vladimir Đorđević, koji je sa devet uzastopnih poena obezbedio ekipi Pirota dvocifrenu prednost na poluvremenu – 43:31.
Nikakvih bitnijih promena nije donela treća deonica. Piroćanci su održavali stečenu prednost, dok su košarkaši Radničkog bezuspešno pokušavali da nadomeste dvocifren zaostatak.

Tek u završnom periodu igre Kragujevčani su polako počeli da tope prednost rivala. Na nešto više od tri minuta pre kraja utakmice rezultat je bio izjednačen (65:65), ali samo nakratko, s obzirom da su Piroćanci vrlo brzo vratili prednost na svoju stranu. Pogotkom Đorđa Milosavljevića, Radnički je 64 sekunde pre kraja susreta došao do svog prvog vođstva na utakmici (71:70). Usledila je serija domaćih košarkaša od četiri uzastopna poena za 74:71, ali je na 19 sekundi pre kraja Dumić pogodio izuzetno važnu trojku za novo izjednačenje (74:74).

Onda je usledila prava drama. Tri sekunde pre poslednjeg zvuka sirene fauliran je Filip Dumić, koji pogađa prvo slobodno bacanje za vođstvo Radničkog od 75:74, a zatim promašuje drugo, ali mu se lopta odbija u ruke, što primorava Dušana Filipovića da napravi još jedan faul nad Dumićem kako bi produžio nadu svoje ekipe.

Zbog burne reakcije i preuranjenog slavlja, klupa Radničkog dobija tehničku grešku, a Filipović priliku da realizacijom jednog slobodnog bacanja ponovo dovede rezultat u egal. Levoruki šuter je to i učinio, a onda je došao red na Filipa Dumića da izvede svoja dva slobodna bacanja. Plejmejkeru Kragujevčana je prilikom izvođenja prvog bacanja zadrhtala ruka, ali je kod drugog bio precizan, donevši tako svom timu veliki trijumf.

Filip Dumić bio je ujedno i najefikasniji akter susreta sa 24 postignuta poena. Značajnog udela u ovoj pobedi kragujevačkog tima imali su i Đorđe Milosavljević sa 16 poena, kapiten Raško Katić sa 14 i Matija Popović, koji je sa 11 poena i 15 skokova ostvario svoj treći dabl-dabl u sezoni.

U ekipi trenera Marka Spasića, pored novajlije Vladimira Đorđevića koji je utakmicu okončao sa 20 poena, istakli su se i Dušan Filipović sa 18, Miloš Vraneš sa 11 i Mladen Pantić i Nikola Đonlić sa po 10 postignutih poena.

 

 

FOTO: KK Radnički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter