2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: Cilj nam je da osvojimo Kup Srbije (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.20 u 13:55

Fudbaleri Crvene zvezde će u ponedeljak od 17 časova dočekati Zlatibor, čime će započeti takmičenje u Kupu Srbije.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković ističe da neće biti kalkulisanja, te da će crveno-beli veoma ozbiljno shvata ovo takmičenje.

– Nama je cilj da osvojimo Kup Srbije. Tako da ćemo protiv Zlatibora ući u meč kao da je u pitanju finale. Nema kalkulacija. Čestitam rivalu na dobrim rezultatima u poslednje vreme, ali nama to ne menja ništa. Znamo šta nam je cilj i tako ćemo se i spremiti za meč.

Osvrnuo se strateg crveno-belih detaljnije i na igrački kadar.

– Mi smo polusezonu podelili na cikluse, a ovo je poslednji pred zimsku pauzu. Svi igrači koji su zdravi i koji nisu sa reprezentacijom će biti u konkurenciji za meč. Dobro smo trenirali, tako da ću pred samu utakmicu odlučiti ko će zaigrati. Neće na teren istrčati svi bonus igrači, a što se tiče pozicije levog beka, plan je da Rodić dobije minute. Izlazi iz povrede i kada je to slučaj, bitno je da zaigra pre nego što dođe neka ‘jaka’ utakmica, kao što je naša protiv Vojvodine sledećeg vikenda. Hoću da vidim u kakvoj je formi, ali tu je i Hajdin. Računam na njega, u grupi je, trenira i konkuriše za tim.

Pohvalno je Stanković govorio i o treneru Zlatibora Zoranu Njegušu, bivšem fudbaleru Crvene zvezde.

– Drago mi je što se posle duže pauze vratio u naš fudbal. Imao je epizodu u Radu, ali se onda vratio kući i preporodio ekipu. Zlatibor je s njim dobio veliko pojačanje.

Žali Stanković što se reprezentacija Srbije nije plasirala na Evropsko prvenstvo.

– Nosio sam dres reprezentacije petanest godina. Znam da je teško, ali nema predaje. Nismo uspeli, ali smo dali sve od sebe, a posle bitke je najlakše biti general. Ne dajem sebi za pravo da komentarišem bilo šta, ali mi je žao kao nekom ko je nosio dres reprezentacije i ko je u srpskom fudbalu, što se nismo plasirali, jer bi nam to donelo priliku da igramo veliko takmičenje, mir, stabilnost i zadovoljstvo.  Što se tiče Zvezdinih fudbalera u reprezentaciji, želim im puno sreće u utakmicama i da se vrate zdravi. Prošli put je Kanga došao sa koronom, nadam se da to sad neće biti slučaj ni sa jednim igračem – zaključio je Stanković.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. Stankoviću, možemo li barem sutra protiv Zlatobora da gledamo našu decu koja inače dobijaju po 10-tak minuta u zaustavnom vremenu, jer ne mogu da dođu na red od zaista smešnih afričkih “kapitalaca”, koji su sa tehnikom na ratnoj nozi! Toliko su dobri “kapitalci” da ih niko živi iz sveta ih ne traži!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter