0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

ABA LIGA: Zvezda preživela dramu i uz dosta muke pobedila Split!

Objavljeno: 15.11.20 u 20:51

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i sedmu ovosezonsku pobedu u ABA ligi, nakon što je savladala Split – 78:76 (18:24, 20:18, 22:17, 18:17).

Teže neko što se očekivalom, a razumljivo kada se u obzir uzmu paklen raspored i dva vezana meča u Evroligi ove sedmice, crveno-beli su savladali Splićane.

Ekipa Saše Obradovića nije uspela da rivala slomi sve to poslednje deonice, dok su gosti nekoliko puta imali dvocifrenu prednosto.

Split je bolje upao u utakmicu, predvođen veoma raspoloženim Vrankovićem na početku, a pre kraja prve deonice gosti su imali „plus 10“, što je su poenima smanjili Dobrić i Lojd. O’Brajant je crveno-belima uneo neophodnu energiju u drugom periodu, ali i pored bolje igre domačeg tima u ovom delu, gosti imap uspeli da sačuvaju prednost pre odlaska na veliki odmor, pre svih zahvaljujući Marku Lukoviću.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Treća četvrtina bila je kopija onog što se dešavalo u prve dve, a gosti u ovom delu stižu do maksimalne prednosti od 14 poena, pre svih zahvalujući fenomenalnom Marku Lukoviću. Zvezda se mučila, ali je uspela da polako istopi prednost gostiju i na kraju trečeg perioda stigne do vođstva od pola koša (60:59).

U poslednjoj četvrtini viđena je prava drama, kao što je to bilo i očekivano. U egalu je crveno-bele držao Marko Simonović, dok je goste predvodio njegov imenjak Luković. Ipak, u finišu na scenu stupa Džrodan Lojd. U poslednjem minutu Zvezdin Rambo ukrao je loptu i pogodio za dva, dok je potom Luković promašio šut za pobedu, čime je stavljena talka na ovaj meč.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je O’Brajant s 18 poena, 15 je imao Simoonović, a 10 Davidovac, kod gostiju je Luković ubacio 25, a četiri manje Vranković, dok je Ilija Đoković imao 12.

Nakon ovog kola, Zvezda je s perfektnim skorom i dalje prva u ABA ligi, dok je Split na 5. poziciji, s učinkom od tri pobede i četiri poraza. U narednom kolu Split će na svom terenu dočekati Mornar, a Crvena zvezda gostovati Partizanu, dok će prethodno, u skopu Evrolige gostvati Armaniju.

ABA LIGA, 7. KOLO – REZULTATI:

Subota

Cibona – Partizan 75:82

Mornar – Primorska 87:66

Nedelja

Mega – Krka 71:70

Cedevita Olimpija – Borac 97:88

Crvena zvezda – Split 78:76

Odloženo: Zadar – Budućnost; Igokea – FMP

FOTO: KK Crvena zvezda mts

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter