in ,

ONI BRANE ČAST SRPSKOG BOKSA: Reprezentativci Srbije spremni za start EP u Budvi!

Čast srpskog boksa na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi od 11. do 23. novembra 2020. brani sedam takmičara, jedna dama i šest boksera različitih težinskih kategorija.

Pravo nastupa na ovom šampionatu u Mediteranskom sportskom centru Budva koji okuplja 22 zemlje i preko 170 takmičara imaju borci rođeni 2002. i 2003. godine.

Za medalje u nacionalnom dresu Srbije boriće se: kategorija do 49 kg Omer Ametović, 60 kg Semiz Aličić, 64 kg Stefan Čamović, 69 kg Strahinja Karabegović, 75 kg Aleksandar Šerifović, 81 kg Alemir Memić i dama (64 kg) Nina Stajković pod vođstvom selektora Dragana Vasiljevića i trenera Nenada Vasiljevića, Mire Mitrovića, Željka Žmukića i Horhe Luisa Fromete Matosa. Srbiju će na EP u Budvi predstavljati i sudija Aleksandar Vučićević.

Selektor Dragan Vasiljević ističe da je siguran da će mladi reprezentativci Srbije pružiti maksimum.

– Teška godina za sve nas u kojoj se još uvek teškoćama izazvanim pandemijom virusa korona ne nazire kraj, ali uprkos svemu mi smo učinili sve da naši reprezentativci ostanu u formi. Konstantno rade na sebi i usavršavaju se i uz sve mere opreza kojih se svi pridržavamo nastavili smo da gradimo put kojim smo krenuli ka konačnom cilju, a to su medalje sa evropskih i svetskih takmičenja. Svi naši borci maksimalno su motivisani da se iz Budve kući vrate se medaljama oko vrata. Sigurno je da će se svim raspoloživim snagama boriti za uspeh srpskog boksa i verujemo da će se srpska himna narednih dana čuti sa pobedničkog postolja na ovom šampionatu – zaključio je selektor Vasiljević.

FOTO: BSS

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ŽELE DA ‘PAZARE’ NA BANOVOM BRDU: Dva evropska giganta u trci za nekadašnjeg bisera Partizana!

PRVA ZVEZDA TOTENHEMA NA METI PLJAČKAŠA: Kejn ostao bez ‘ljubimca’ vrednog preko 100.000 funti!