0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj

ABA LIGA: Novi trener, stari problemi – Partizan se kockao u Zagrebu, pa savladao Cibonu!

Objavljeno: 14.11.20 u 18:59

Košarkaši Partizana upisali su četvrtu pobedu u regionalnom šampionatu, u 7. kolu protiv Cibone – 82:75 (27:21, 23:19, 17:25, 15:10).

Za izabranike Saše Filipovskog ova utakmica je došla posle propalog putovanja u Italiju, nakon što im je utakmica Evrokupa sa Venecijom odložena, ali u pravi čas da se crno-beli spreme za večiti derbi i megdan s Crvenom zvezdom narednog vikenda.

Iako je većim delom utakmice srpski tim izgledao veoma dobro, na kraju i ubedljivo slavio, opet su se javile stare boljke koje ovu ekipu prate od starta sezone. Veliki pad u trećoj četvrtini mogao je skupo da košta Partizan, ali se na kraju ekipa ipak izdigla i stigla do trijumfa.

Košarkaši Partizana bolje su otvorili utakmicu, te nakon početnog vođstva Cibone, stigli do prednosti posle dva minuta igre, te kontrole zbivanja na parketu. Nisu crno-beli iskoristili dobar momenat, pa se domaćin brzo vraća serijom Drežnjaka, a rezultatska klackalica nastavljena je do kraja četrvtine, koju ipak dobijaju crno-beli, trojkom Pejdža.

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj

Nakon samo dva minuta igre u nastavku ‘parni valjak’ stiže do dvocifrenog vođstva, poenima Gordića, Jankovića i trojkom Pejdža. Sve do kraja druge četvrtine, Partizan je dobro držao distancu i nije dozvoljavao rivalu da priđe bliže od deset poena, a upravo s tom razlikom otišlo se na veliki odmor (40:50).

PROČITAJTE JOŠ: RONALDO ODGOVORIO ĐOKOVIĆU: Ovo se čekalo, Portugalac se sa samo tri reči osvrnuo na Novakovu imitaciju (VIDEO)

Ono što je karakterisalo Partizan od početka sezone, odjednom se vratilo u trećem periodu, iako su crno-beli sasvim dobro izgledali u prve dve četvrtine. Cibona serijom koševa stiže do preokreta nakon pet minuta, kada je precizan sa linije za slobodna bacanja bio Mur (52:53). Od tog trenutka Zagrepčani su predvođeni sjajnim Filipom Bundovićem držali distancu, sve do poslednjeg minuta, kada se Partizan konsolidovao i trojkom Pejdža (60:62) vratio prednost svom timu, a Velića naterao da zatraži tajm-aut. Na kraju ovog perioda, u kom je Cibona u jednom perioda iz deset poena zaostatka imala pet prednosti, Partizan je sa zalihom od dva poena (65:67) otišao na odmor.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели ABA Liga (@aba.liga)

Iako je delovalo da bi utakmica mogla da uđe u neizvesnu završnicu, domaći igrači su jednostavno ‘pukli po šavovima’, a u poslednjem periodu im je skoro osam minuta bilo potrebno da postignu prvi koš. U ovom delu meča se mora istaći uloga Nemanje Gordića, koji je s dve asistencije i isto toliko poena trasirao put crno-belima ka novoj pobedi, dok je ostatak tima rutinski odradio posao.

Najefikasaniji u redovima Partizana na ovom meču je bio Markus Pejdž s 16 poena i tri asistencije, poen manje je imao Nikola Janković, ali i 12 uhvaćenih lopti, dok je Nemanja Dangubić ubacio 13, a Rašon Tomas 12 poena (8 sk). Ubedljivo najraspoloženiji igrač Cibone bio je Filip Bundović s 20 poena, Prkačin je ubacio 16. a Drežnjak 15. Nakon ovog kola crno-beli imaju skor od četiri pobede i tri poraza, dok Cibona ima dva trijumfa i pet poraza.

U narednom kolu Cibona će u Podgorici gostovati Budućnosti, dok će crno-beli na svom terenu igrati protiv večitog rivala, Crvene zvezde. Prethodno, Partizan će u sklopu Evrokupa dočekati Uniks.

ABA LIGA – 7. KOLO

Subota

Cibona – Partizan 75:82

21.00 Mornar – Primorska

Nedelja

13.00 Mega – Krka

19.00 Crvena zvezda – Split

21.00 Cedevita Olimpija – Borac

Odloženo: Zadar – Budućnost; Igokea – FMP

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport)

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter