6
Fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

NIŠTA OD EVROPSKOG PRVENSTVA: ‘Orlovi’ spušteni na zemlju nakon penal ruleta – Mitrović tragičar! (VIDEO)

Objavljeno: 12.11.20 u 23:25

Ovaj dan smo čekali 20 godina, ipak, Srbija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Srbija u prvom poluvremenu nije pronalazila rešenje za dobro postavljenu odbranu gostujuće selekcije.

Orlovi su često vraćali loptu golmanu, i dugim loptama pokušavali da stvore priliku za Aleksandra Mitrovića. Problem je bio već u 10. minutu kada je Milenković dobio žuti karton, a Škoti su sve više pokazivali ambiciju da napadnu gol Predraga Rajkovića.

Nakon prvih 45. minuta rezultat je bio 0:0.

Tako je bilo do 52. minuta kada je usledio šok za ‘orlove’. Škoti su poveli nakon sjajne akcije. Lopta je došla do Kristija koji se okrenuo i šutirao, lopta od stative odlazi iza leđa Predraga Rajkovića.

Delovalo je da Srbija ne može da stigne do pogotka, ali ipak, Luka Jović nas je ubedio drugačije.

U 90. minutu, nakon sjajnog centaršuta Dušana Tadića iz kornera, srpski napadač je bio ‘sam’ i glavom matirao golmana gostujuće selekcije. Jović je na taj način obezbedio produžetke.

U 98. minutu orlovi su imali sjajnu šansu. Nemanja Gudelj je sačekao odbitak iz kornera na dvadesetak metara,šutirao odlično, ali je Maršal odlično intervenisao i poslao loptu u korner.

Poslednja prilika na meču desila se u 120. minutu. Centrirao je Mladenović iz kornera, ali su se Škoti odbranili. Glavni arbitar je osvirao kraj meča a pobednika će odlučiti jedanaesterci.

Nakon izvođenja penala, Škotska je pobedila rezultatom 5:4. Za Škote su pogodili Griftis, Mekgregor, Mektominej, Mekbarni i Meklin. Što se tiče Srbije, sigurni su bili Dušan Tadić, Luka Jović, Aleksandar Katai, Nemanja Gudelj dok je poslednji penal promašio Aleksandar Mitrović.

0
0

6 Komentara

  1. Nismo spusteni jer smo ostali na visini na kojoj smo i bili i na kojoj cemo i dalje biti.Mi jednostavno nemamo fudbalere koji mogu da budu u toj meri pokretljivi da igraju i u napadu i u odbrani.Odbrambeni fudbaleri su spori i kruti,a napadaci nisu u stanju da daju bilo kakav doprinos u odbrani.Ovde izuzimam Kostica/naravno ne racunajuci ovu utakmici/.I najslabije reprezentacije imaju bolje postavljenu igru,jer selektiraju igrace koji mogu da trce 90 minuta.To im omogucuje da igraju presing,ali i da se za tili cas koncetrisu u kaznenom prostoru i uspesno postave blokove.Kod nas kada predriblujes jednog igraca odmah si ispred golmana.Dakle,promena trenera i uvodjenje novih igraca ne pomaze ,vec je nuzno da se jos u mladjim selekcijama pocne sa odabirom igraca koji pored znanja imaju i atletske sposobnosi.Madjari nam mogu posluziti kao pimer.

    0
    0
    Odgovori
    • Tako je, trener je kriv, treba ga odmah menjati. To je inače super odluka i uvek nam se isplatila što ih menjamo ko čarape. Nije Mitrović kriv što ne zna loptu da uzme i da šutne nego trener. Trebamo menjati trenera za svaki primljeni gol.

      0
      0
      Odgovori
      • Treba ga menjati zato sto nije autoritet i sto ne zna postaviti igrace da dva pasa spoje i sto se branimo kuci,i zato sto igramo alibi fudbal sa alibi formacijom

        0
        0
        Odgovori
        • Koga da dovedu da im bude autoritet? Muslina koji ne bi zvao SMS-a i Jovića bez koje bi ova dva meča bili još veći debakl. Još od prošlog saziva izgleda samo oni znaju da nas spašavaju. Mitrović nije ni za klupu, ne može da šutne u okvir gola, ne zna igrati glavom, spor je. Tumbaković treba ostati, Vels nije menjao trenera kada smo ih napunili 6 1, pa su posle sa istim tim trenerom došli u polu finale Eura. Treba dati vremena Tumbakoviću, šta će nam još jedan novi trener koji neće imati vremena da se adaptira pa da odmah nakon prvog poraza dobije šut kartu. Generalno, mislim da bi najgluplji potez bio da se Tumbaković smeni.

          0
          0
        • Pa Muslin je i bio bolji u svakom slučaju od Tumbakovic, a i dobio je otkaz zato sto nije forsirao SMS-a, zato sto moraju igrati Tadic, SMS, Mitrovica zato nam je i ovako, jedini Miha sto je uspastavio autoritet, a i on je morao otici zbog Ljajica

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter