in , ,

CRNO-BELA TUGA: Tužan dan za navijače Partizana, premino nekadašnji predsedsenik kluba!

Nakon duge i teške bolesti, danas je u Zagrebu preminuo nekadašnji predsednik Vaterpolo kluba Partizan Egon Padovan, rođen 1941. godine.

On je na čelu crno-belih bio u periodu od 1986. do 1991. godine.

Padovan je bio i član Predsedništva Vaterpolo saveza Jugoslavije , kao i ministar u vladi Borislava Mikulića, a potom i zamenik direktora Jugobanke Beograd.

Kao mladi sportista- vaterpolista nastupao je za Korčulanski KPK, dok je njegov sin Vitomir bio aktivan član Vaterpolo kluba Partizan i reprezentativac Jugoslavije sa kojima je osvajao mnoge najsjajnije trofeje. Kao Predsednik VK Partizan ostaće upamćen kao prvi Predsednik jednog sportskog kluba koji je imenu kluba dodao komercijalni naziv “Bambi” pokazavši na taj način velike mogućnosti sporta u promociji privrednog giganta i kao VK Partizan Bambi osvojio, pored niza drugih trofeja i titulu osvajača Kupa pobednika Kupova Evrope.

Takodje aktivno je učestvovao zajedno sa ostalim članovima Predsedništva kluba na obezbedjenju optimalnih uslova za rad svih takmičarskih kategorija VK Partizan na bazenu SRC Banjica i predstavio jedan nov, uspešan, model upravljanja sportskim objektom od strane jednog sportskog kolektiva.

Zahvaljujući se na izuzetnom doprinosu Vaterpolo klubu Partizan, Vaterpolo savezu Jugoslavije i vaterpolo sportu u celini ostaće nam u trajnoj uspomeni kao uspešan sportski radnik, dobar čovek, izuzetan finansijski stručnjak i prijatelj.

Neka mu je večna slava i hvala!

Sahrana Egona Padovana obaviće se u Zagrebu.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MURINJO ĆE VEČERAS NAVIJATI ZA ŠKOTSKU: Čuveni portugalski strateg otkrio zbog čega više nije uz ‘orlove’!

BRANKO LAZIĆ SE NE PLAŠI REALA: Kapiten crveno belih smatra da njegova ekipa ima svoje adute, a do pobede može doći pod jednim uslovom!