0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Mornar Media Pro

HS INTERVJU – MARKO JEREMIĆ: ‘Iznenađen sam i počastvovan pozivom u reprezentaciju, to je vrhunac karijere svakog sportiste!’

Objavljeno: 11.11.20 u 10:28

‘Iznenađen sam, a sa druge strane veoma počastvovan što sam se našao na spisku. Ipak je vrhunac karijere svakog sportiste da zaigra za nacionalni tim, kaže za HotSport Jeremić

Tri sedmice pre utakmice sa Švajcarskom u finskom gradu Espo selektor Srbije objavio je spisak sa 20 kandidata, na koje računa tokom sledećeg ‘prozora’.

Na istom su se našla imena devetorice debitanata, među kojima je i Marko Jeremić.

Ljubitelji regionalne košarke dobro su upoznati s kvalitetima beka Mornara, koji poslednjih nekoliko sezona igra na visokom nivou.

Odlična forma ekipe iz Bara, košarka u korona uslovima, reprezentacija, samo su bile neke od tema za razgovor, a na početku, Marko ističe da nije očekivao poziv Igora Kokoškova.

– Moram da priznam da ni u najmanju ruku nisam očekivao poziv selektora. Iznenađen sam, a sa druge strane veoma počastvovan što sam se našao na spisku. Ipak je vrhunac karijere svakog sportiste da zaigra za nacionalni tim, kaže za HotSport Jeremić.

FOTO: ABA liga Zadar Zvonko Kucelin

Šta očekuješ od mečeva u ‘balonu’ u Finskoj i da li si možda već imao priliku da razgovaraš sa selektorom?

– Još uvek nisam obavio razgovor sa selektorom… Svi znamo da se od naše reprezentacije uvek očekuju najviši rezultati. Nadam se da ćemo uspeti da izađemo kao pobednici iz oba meča.

Kako si zadovoljan dosadašnjim delom sezone i igrama Mornara?

– Poprilično sam zadovoljan, kako vreme odmiče ekipa deluje sve bolje. Verujem da ćemo kroz sezonu da rastemo kao tim.

Kako izgleda košarka pod korona uslovima, koliko vas ova situacija remeti, pogotovo što je tvoj tim bio jedan od onih koje virus direktno pogodio?

– Tim je imao na veliku žalost tri inficirana igrača, kao i par ljudi iz stručnog štaba koji su hvala Bogu dobro, a na još veću žalost Mornar je pored toga izgubio jednog velikog čoveka, dugogodišnjeg ekonoma kluba. Sigurno da takve stvari skreću misli sa terena. Situacija je teška i pored svega toga smo uspeli da se fokusiramo na igru. što nimalo nije bilo lako.

(VIDEO:YouTube/ABA liga j.t.d.)

Koliki je po tvom mišljenju domet Mornara ove sezone?

– Svaka utakmica je bitna, ali rezultati će na kraju pokazati koliko smo se zalagali. Nadam se dobroj sezoni i ako uslovi za igru nisu baš najbolji.

Možeš li da se osvrneš na Evrokup, gde se dobro držite i ABA ligu u kojoj imate sve pobede i poraz od Crvene zvezde, i u kojoj ste na visokom trećem mestu?

– Evrokup smo započeli dobro, i sa pozitivnim skorom dočekali ekipu Ulma. Da smo pobedili mislim da bismo bili na korak do druge faze takmičenja, ovako ćemo morati da se potrudimo da odnesemo neku od pobeda u gostima, rekao je Marko, pa dodao:

– Po imenima smo sigurno favoriti za prve četiri ekipe u ABA ligi, tada nije lako igrati, svi žele da vam skinu skalp. Za sada igramo odlično, sem meča protiv Zvezde… Protiv takve ekipe morate biti 40 minuta maksimalno koncentrisani. Izvukli smo pouke iz te utakmice i fokusirali se na dalji tok takmičenja.

Na kraju, Marko je ovog leta je posle tri sezone napustio FMP i preselio se u Bar, a kako ističe u toj odluci nije pogrešio.

– Trener Pavićević radi odličan posao, ima odličan odnos sa svim igračima, što pokazuju i rezultati. Bio sam upoznat sa načinom kako igra njegova ekipa, mnogo tranzicije i šuta za tri, tako da nisam mnogo razmišljao o ponudi, zaključio je Jeremić razgovor za HotSport.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stefan Birčević 🙌

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter