0
Fudbal

‘OVO SMO ČEKALI 23 GODINE’: Kapiten Škota poručio Srbima – ‘Želim vam sreću, ali ne previše’

Objavljeno: 10.11.20 u 12:48

Jedna od najvećih prepreka, ali i pretnja ‘orlovima’ u čevtrak, biće sigurno Endi Robertson.

Fudbaler Liverpula i jedan od najboljih levih bekova na svetu, Endi Robertson, smatra da je njegova reprezentacija uhvatila dobar ‘ritam’.

Ukoliko ostvare trijumf, ‘orlovi’ će tako po prvi put posle više od dve decenije zaigrati na Evropskom prvenstvu. Što se tiče Škotske, oni nikada nisu učestvovali na ovom prvestvu. Poslednji put je na velikom takmičenju bila na Mundijalu 1998. u Francuskoj.

– Nismo bili 23 godine na velikom turniru i uzbuđeni smo zbog prilike koja nam se ukazala. Svesni smo kvaliteta koji ima Srbija, ali nadam se da ćemo mi da slavimo – rekao je Robertson.

Na pitanje šta bi moglo da bude presudno u ovom meču, posebno u okolnostima i uslovima u kojima se igra, Robertson je rekao:

Oba tima mogu da promene neke rekorde i mislim da ćemo i mi i oni pokušati da iskoristimo svoje prilike u pravom momentu. Nadam se da imamo kvalitet da to i uradimo. Igrali smo veoma dobro u poslednjih nekoliko utakica, ali kao što sam već rekao, Srbija ima igrače poput Mitrovića i Tadića i dobre igrače napred koji mogu da promene stvari u treptaju oka. Moramo toga da budemo svesni, moramo da pronađemo način da mi njima zadamo probleme pred njihovim golom. Sastajemo se u ponedeljak i veoma se radujem tome. Nisam siguran ni kako ću spavati večeras. Već počinjem pripreme za Srbiju jer se svi nadamo da možemo da napravimo još ovaj jedan korak za našu naciju jer znamo koliko to svi žele i koliko bi to značilo za našu zemlju u ovom teškom momentu.

PROČITAJTE JOŠ: MITROVIĆ IM UTERAO STRAH U KOSTI: Škoti se plaše naše gol mašine – ‘On je ubica kad igra za Srbiju’

Isto žele i u Srbiji:

– Pa da, naravno. Cela zemlja to želi i biće sigurno interesantna utakmica. Tokom ove pandemije ljudi nemaju mnogo razologa za osmeh tako da i mi i Srbija imamo to kao dodatni pritisak na svojim ramenima. Radujemo se tome. Želim vašem timu sreću, ali ne baš previše – zaključio je Robertson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter