0
Košarka

FOTO: KSS

KOŠARKAŠICE SRBIJE POČELE PRIPREME: Među ‘orlicama’ je i jedna Amerikanka!

Objavljeno: 09.11.20 u 15:15

Ženska košarkaška reprezentacija Srbija počela je pripreme za kvalifkacione mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine u junu.

Posle devet meseci košarkašice Srbije očekuju zvanični mečevi, pošto će u ‘balonu’ u Istanbulu u četvrtak od 16 sati odigrati utakmicu protiv Litvanije, a dva dana kasnije u istom terminu očekuje ih duel protiv domaćina Turske.

Selektorka Marina Maljković za ovu akciju okupila je 14 igračica, koje treniraju u novobeogradskoj Hali sportova ‘Ranko Žeravica’.

Na spisku su Jelena Bruks, Sonja Vasić, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo, Maja Škorić i Ivon Anderson.

Znali smo da je ovaj kvalifikacioni prozor najteži, jer imamo dve utakmice na strani. Čeka nas težak posao, jer ukoliko želimo da odemo na Evropsko prvenstvo, moramo da pobedimo i Litvaniju i Tursku, a videli ste pre godinu dana kakav je protivnik Turska i kako smo ih jedva dobile u Beogradu. Nema nikakvih izgovora, već ćemo pokušati da uradimo najbolje u datom trenutku i da obavimo posao koji je ispred nas – rekla je Maljković za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Novo ime je Ivon Anderson, koja se sa sistemom rada Marine Maljković upoznala pre nekoliko sezona u Galatasaraju.

Mi smo u prethodne dve godine pratili svaku košarkašicu na planeti koja ima srpski pasoš i one najinteresantnije smo testirali i proveravali. U ovom trenutku dogodila se potpuno ista situacija kao i kada sam 2015. godine pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti osetila potrebu da dovedem Danijel Pejdž. Smatram da je pred dva velika takmičenja u 2021. godini našem timu potrebno nešto novo. Ivon je sličan karakter kao i Danijel, kako u košarkaškom, tako i u ljudskom smislu. Igra na poziciji plejmejkera, dolazi iz košarkaške porodice i ima onu crtu koja je potrebna da bude deo ove grupe devojaka – istakla je Maljković.

Srbija vodi u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu (59:56) i Albanije u Draču (139:34).

Do kraja kvalifikacija, početkom februara Srbija treba da dočeka Albaniju i Litvaniju, a plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

 

 

FOTO: KSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter