0
Auto Moto

FOTO: Youtube/printscreen

JEZIVA TRAGEDIJA: Brazilski moto-šampion poginuo na čuvenoj stazi Interlagos! (VIDEO)

Objavljeno: 09.11.20 u 11:55

Svet sporta zadesila je ogromna tragedija.

Ovaj 23-godišnjak iz Anapolisa, svojevremeno pobednik prvenstva u ‘Supersport’ konkurenciji, izgubio je, tokom borbe sa rivalom, kontrolu nad svojim dvotočkašem, a dok je pokušavao da je ponovo uspostavi – izleteo je u punoj brzini sa staze i udario u ogradu.

Uzaludni su bili napori lekara da ga ožive, tragičan incident je bio takve prirode, da je mladi as ostao mrtav na licu mesta.

Zgroženi brazilski navijači, ljubitelji auto-moto nadmetanja, dele snimak ove tragedije na društvenim mrežama i u glas se pitaju ‘Dokle više?’, jer, ovo je od 2019. treća smrt motociklista na čuvenoj pisti koju su proslavile trke Formule 1.

Pritom, šokirana publika se pita zašto se uopšte moto-nadmetanja održavaju na jednoj takvoj stazi, koja nema adekvatna obezbeđenja za učesnike u slučaju incidenata poput ovog u kome je stradao Supersport šampion Mateus Barbosa.

Uz to, u poslednje dve godine na Interlagosu su poginula još dvojica njegovih kolega: Maurisio Paludente i Danilo Berto.

 

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter