0
AdmiralBet ABA Liga

ČLAN ČUVENE GENERACIJE PARTIZANA U RAZGOVORU ZA HOTSPORT: ‘Bilo je bukvalno magično! Mogli smo da prođemo u finale i siguran sam da bismo pružili ozbiljan otpor neverovatnoj Barseloni’

Objavljeno: 09.11.20 u 20:15

Dres crno-belih je nosio u jednoj od najuspešnijih sezona za klub iz Beograda.

Partizan je u sezoni 2009/10 ostvario vrhunske rezultate. Osvojili su Jadransku ligu, Superligu Srbije i Kup Radivoja Koraća. Zaustavljeni su u polufinalu Evrolige.

Za HotSport govorio je jedan od članova te generacije. U pitanju je Aljoša Mitrović koji je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Borcem iz Banjaluke. 

Nakon Partizana nosio je dres 13 klubova. Fenomenalne partije pružao je u Saudijskoj Arabiji gde je prethodne sezone nastupao za Abha Klub. Iste sezone imao je skor od 24.4 poena poena po utakmici.

U razgovoru za HotSport pričao je o brojnim zanimljivim temama.

Kakav je osećaj kada sa 19 godina dobiješ priliku da zaigraš za Partizan?

Bukvalno magičan i mislim da do kraja svoje košarkaške karijere neću doživeti nešto lepše.

Utisci sa F4 Evrolige?

Predivna sezona koja je mogla biti krunisana finalom. Siguran da bismo pružili ozbiljan otpor neverovatnoj Barseloni, ostaje uvek žal za time.

 Najbolja ‘petorka’ od igrača sa kojima si delio svlačionicu?

Branko Jereminov, Aleksandar Rašić, Dušan Kecman, Slavko Stefanović i Bojan Dubljević.

Najbolja sezona u karijeri po tvom mišljenju?

Što se tiče timskog ostvarenja, to je bez premca 2009/10 kada smo sa Partizanom čuda činili. Individualno prethodne dve sezone, u Iraku sam bio 3. strelac lige a u Saudijskoj Arabiji 4. i pružio sam neke vrlo dobre individualne partije.

Koja je razlika između košarke u Evropi i košarke u Saudijskoj Arabiji?

Taktički i tehnički su igrači u Evropi značajno ispred azijskih kolega, ovde je više amerikanizovano u smislu da se od igrača, pogotovo stranaca traže velike brojke, atraktivna zakucavanja i trojke iz velike daljine.

Nedavno si pojačao Borac iz Banjaluke. Kakve su tvoje lične, a kakve klupske ambicije za nastavak sezone?

Došao sam ovde na kratak period, da svojim iskustvom pomognem mladoj ekipi da amortizuje nešto naporniji raspored u ABA2 Mehuru narednih 10 dana. Krajem novembra se otvaraju tržišta koja su moj glavni fokus a to su Bliskoistočna, tako da planiram da se vratim u Aziju.

Ko ti je bio uzor u mlađim danima i zašto?

Uzor mi je bio Majkl Džordan,što verovatno ne moram previše da objašnjavam s obzirom na to da je reč o najsavršenijem košarkašu koji je hodao zemaljskom kuglom. Takođe i  Saša Danilović, čiju sam strast, mogućnost da iskreira šut i pobednički mentalitet uvek posmatrao sa divljenjem.

Ko ti je od protivničkih igrača ostavio najjači utisak?

Karmelo Entoni, Amare Stodemajer i u Evropi Džejsi Kerol koji je prava muka za svakog čuvara. Prva dvojica su NBA zvezde i nešto najkvalitetnije naspram čega sam kročio na teren, a Kerol mi je najnaporniji igrač koga sam ikada čuvao – zaključio je iskusni košarkaš za .

FOTO: KK Al Khtot Al Jawiya

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter