1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ON TO ZASLUŽUJE: Proslavljeni trener crveno-belih otkrio ko bi po njegovom mišljenju trebalo da se proglasi za Zvezdinu zvezdu!

Objavljeno: 08.11.20 u 23:50

Proslavljeni trener crveno-belih i čovek koji je sedeo na klupi zlatne Zvezdine generacije 1991. godine Ljupko Petrović smatra da Milan Borjan treba da se proglasi za Zvezdinu zvezdu.

Ako bi Crvena zvezda kao klub ponovo pokrenula akciju da se neko od fudbalera proglasi za Zvezdinu zvezdu, mislim da je Milan Borjan prvi na listi. Golman i Zvezdin kapiten s obzirom na to šta je sve učinio za klub u protekle četiri godine, zaslužuje da se nađe u odabranom društvu. Možda se neko neće složiti sa mnom, ali mislim da je to pošteno – rekao je za ‘Kurir’ Ljupko Petrović.

Milan Borjan je u dresu Crvene zvezde beležio sjajne partije. Nakon pobede nad Gentom, Delije su na društvenim mrežama konstatovali su da bi Milana Borjana, zbog svih odbrana, ne samo protiv Belgijanaca, trebalo proglasiti Zvezdinom zvezdom.

FOTO: FK Crvena zvezda

– Borjan je došao u pravom trenutku u Crvenu zvezdu. Za ove četiri godine klub igra Evropu, dve Lige šampiona i dve Lige Evrope! U nekim odlučujućim utakmicama, kao što su Krasnodar, Salcburg, Kopenhagen, Jang Bojs on je bio veličanstven. Branio je sve što se može braniti, nema kiks, a ima i kontinuitet u klubu – konstatovao je Ljupko Petrović i nastavio:

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO LEPE VESTI: Tumbaković može da odahne, ‘Orlovi’ se polako skupljaju – SMS i Kolarov na vreme izbegli ‘zamku’!

– Eto, i na poslednjoj utakmici protiv Genta. Razlika između dva kluba bio je golman. Zvezdina dva gola koja je primio Belgijanac, Borjan bi lagano odbranio. Opet, sa druge strane, videli smo svi, Borjan je u dve situacije spasao utakmicu kada je Zvezda u pitanju.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Ljupko je imao neverovatnu srecu da bude trener ekipi koja ne znam da li ce se ikad ponoviti na Balkanu. Prica da bi Borjan odbranio lako golove koje je Zvezda dala su glupost. Oba gola su bila neodbranjiva. Prvi gol, natrcava igrac koji precizno udara loptu i tu golman samo slucajno moze da odbrani. Drugi gol takodje, koliko je bio precizan udarac govori i to da se lopta od stative odbila u gol, znaci nije moglo preciznije da bude u ugao. Sto se tice legendi, Borjan je zaista imao odlicnih odbrana, puno puta je bio jedan od najznacajnijih igraca tima, ali ipak porediti ga sa recimo Dzajicem ili Pizonom ili Piksijem je preterano. Jedan Dule Savic koji je bio vrhunski napadac nije u tom rangu, jedan Savicevic ili Pancev (ne racunam ono kao ceo tim je zvezda) itd.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter