0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/printscreen

‘NEĆE BITI LAKO OSVOJITI TITULU, ALI SEZONA JE DUGA’: Legendarni fudbaler Vojvodine veruje u uspeh Lalatovićevog tima

Objavljeno: 08.11.20 u 13:00

Remijem protiv ekipe Metalca u Gornjem Milanovcu, fudbaleri Vojvodine su umanjili, ali ne i izgubili svoje šanse u borbi za šampionsku titulu.

Sa ovim bodom, crveno-beli su zadržali drugo mesto na tabeli, a u zavisnosti od ishoda večerašnjeg meča između Crvene zvezde i Inđije, znaće se i sa kolikim zaostatkom će ući u veliki derbi koji će za dve nedelje biti odigran na ‘Karađorđu’.

Uprkos tome što se tokom čitave sezone utakmice igraju bez prisustva gledalaca, navijači ‘stare dame’ pomno prate igre i rezultate svog tima, a onoliko koliko može, to čini i član prve šampionske generacije crveno-belih Silvester Takač, koji sa porodicom već godinama živi u Francuskoj.

– Rezultate Vojvodine pratim preko interneta, a čitam i komentare na igru i sve ostalo oko kluba. Raduje me to što ekipa ove sezone nastavlja da igra u istom ritmu kao i prošle, odnosno bez mnogo oscilacija. To je ključno za timove koji žele da postanu šampionski. Naravno, osvajanje titule neće biti lako, jer Zvezda ima prednost, ali sezona je duga i ima još mnogo da se igra. Teško je stalno pobeđivati, a do pehara uglavnom dolazi ekipa koja osvaja bodove čak i onda kada ne odigra baš najbolje, kaže za klupski sajt Takač.

FOTO: Screenshot

Pre mesec i po dana, Vojvodina je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrala protiv njegovog bivšeg kluba Standarda iz Liježa, a u tom meču je poražena tek u produžecima.

– Nažalost, nisam gledao utakmicu, ali znam kako je prošlo. To su mečevi u kojima razne okolnosti i detalji mogu da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Kad nema revanša, nema se ni prava na grešku. U svakom slučaju, nije sramota izgubiti od Standarda, iako to više nije klub kao što je nekada bio. Nadam se da će se u skorijoj budućnosti Vojvodina sastati sa nekim francuskim klubom, pa da imam priliku da je gledam uživo, jer to baš dugo nisam bio u mogućnosti, kaže Takač.

PROČITAJTE JOŠ: ‘OVO JE PENAL ZA OTKAZ’: Na ‘ostrvu’ osuli drvlje i kamenje po Mitrovićevom saigraču, posle najgore izvedenog jedanaesterca u istoriji fudbala! (VIDEO)

U vreme dok je nosio dres Vojvodine, on je imao priliku da sarađuje sa legendarnim Brankom Stankovićem, koji je, kao osvajač prve šampionske titule i Srednjoevropskog kupa, i dalje jedini trener u istoriji kluba sa dva osvojena trofeja. Međutim, klupsku istoriju nedavno je ispisao i Nenad Lalatović, kao trener sa najviše ostvarenih pobeda na klupi ‘stare dame’.

– Znam da je Nenad Lalatović oborio klupski rekord. Na osnovu iskustva koje imam, mislim da je trener jedna od najvažnijih ličnosti u svakom klubu, iako se njegova uloga ponekad zanemaruje. On je taj koji ima direktnu komunikaciju sa igračima, postavlja taktiku i sve ostalo. Vrhunski treneri imaju rezultate u kojem god klubu da rade, mada ima i onih dobrih koji, ipak, nikad ne dobiju priliku da vode neki veliki klub. Lalatovića ne poznajem, ali sam od Dušana Maravića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde sa kojim sam u kontaktu, čuo mnogo pohvala na njegov račun, kao i na račun rukovodstva FK Vojvodina, istakao je Takač.

Bivši legendarni fudbaler Vojvodine je još jednom poželeo svom klubu mnogo uspeha u nastavku sezone i izrazio nadu da će se crveno-beli do kraja prvenstva boriti za šampionski pehar.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uživo sa stadiona Barselone,naša draga @fanistipkovic ❤️ Koji rezultat očekujete? Barselona-Dinamo Kijev #Barcelona #Barca #ChampionsLeague #FaniStipkovic

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter