1
Domaći fudbal

YT screen

ZA JOVIĆA NEMA KRAJA NEDAĆAMA U MADRIDU: Luku udaraju po džepu, ostaje bez 10.000.000 evra po sezoni!

Objavljeno: 07.11.20 u 19:21

Uprava španskog velikana sprema novi paket mera kako bi klub lakše prošao kroz finanijsku krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Sportski klubovi širom sveta beleže minus usled igranja utakmica bez publike, a kako bi pokrili rupu u budžetu čelnici Reala su odlučili da smanje gubitke za neverovatnih 190.000.000 evra.

Pandemija je uslovila da Real od marta izgubi ogroman novac, pa je uprava odlučila da sedne za sto sa igračima i objasni im koliko je važno da sačuvaju 190.000.000 evra. Kako nema prihoda od prodaje karata i raznih drugih stvari, uprava je na kraju prošle sezone dogovorila s igračima smanjenje za 10 odsto, ali sada traži još više. List „As“ prenosi da će primanja igračima i trenerima biti smanjene za još 15 do 20 odsto.

PROČITAJTE JOŠ: RUŽNE SCENE NAKON MEČA ZLATIBOR – NOVI PAZAR: Igrač gostiju isprovocirao Pazarce, potom svi krenuli na njega (VIDEO)

To znači da će 22-godišnji srpski napadač koji ima bruto godišnju platu u Realu od 20.834.000 evra (prema specijalizovanom sajtu za fudbalske plate „Capology“ prim. aut) ostati bez dobrog dela zarade. S obzirom da su porezi u Španiji izuzetno veliki, Luki godišnje ostane oko 10.000.000 evra (porez 52 posto prim. aut), pa njegova plata s novim smanjenjem ne bi bila veća od osam miliona evra.

Podsetimo, Luka je u Real stigao za 60 miliona evra iz Ajntrahta u julu prošle godine, ali u debitantskoj, kao i ovoj sezoni nije previše igrao. On je ove sezone odigrao svega četiri utakmice, a na ukupno 201 minutu na terenu, još nije postigao gol.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aaaaaaa 😂

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter