0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

SUPERLIGA SRBIJE: Partizanov heroj je Nemanja Stevanović, golman spasao crno-bele u 90. minutu!

Objavljeno: 07.11.20 u 19:54

Fudbaleri Partizana upisali su devetu ovosezonsku pobedu, u 14. kolu domaćeg prevnstva protiv Spartaka iz Subotice – 2:1.

Devizu ‘pobedi se u zube ne gleda’ apsolutno mogu da primene crno-beli koji su se da dosta problema susreli pred odlazak na sever zemlje. Prvo su Suma, Jojić i Bajbek otpali zbog povreda, a onda je korona virus precrtao i Vladimira Stojkoviča, Milana Smiljanića i Lazara Pavlovića.

Ipak, crno-beli su na kraju smogli snage i osvojili kompletan plen u Subotici, a znali su da im na ovom meču neće biti lako, jer idu na megdan ekipi, protiv koje su se mnogi sapleli ove sezone.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Izabranici Aleksandra Stanojevića su ponovo imali loptu u nogama i kontrolu nad igrom, ali je delovalo da u pojedinim momentima ne znaju šta će sa njom. Iako su do sredine prvog poluvremena snage bile ujednačene, Holender je na isteku pola časa igre imao sjajnu priliku, ali se istakao golman domaćih Dujmović. Ipak, samo nekoliko momenata kasnije domaći igrači su loše postavili ofsajd zamku, a to je iskoristio Asano, koji je dobio majstorski pas iz dubine, a onda izašao sam na Dujmovića malo iskosa sa desne strane i tukao je u bliži ugao za 1:0.

PROČITAJTE JOŠ: RUŽNE SCENE NAKON MEČA ZLATIBOR – NOVI PAZAR: Igrač gostiju isprovocirao Pazarce, potom svi krenuli na njega (VIDEO)

Samo pet minuta kasnije mogao je Bijelović da poravna, nakon pasa kao na tacni od strane Denkovića, ali je Stevanović odbranio loptu nogom i poslao je u korner. Drugo poluvreme obeležio je novi promašaj Holendera, koji se nakon kontre koju je povukao Asano sam našao ispred Dujmovića, ali je šutirao pravo u naručje golmanu domaćih.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Onda je Spartak igrao nešto slobodnije i otvorenije, što im se isplatilo u 60. minutu. Samo što je ušao u igru, Lazar Marković je ‘prodao’ čistu loptu, sevnula je kontra Spartaka, tukao je Savković, taj pokušaj je Stevanović odbranio, ali se lopta odbila do Lazara Tufegdžića, koji je sproveo u gol.

PROČITAJTE JOŠ: ZA JOVIĆA NEMA KRAJA NEDAĆAMA U MADRIDU: Luku udaraju po džepu, ostaje bez 10.000.000 evra po sezoni!

Radost domaćih je trajala tek nešto više od deset minuta, pošto je Partizan povratio vođstvo u 71. minutu. Sjajna akcija crno-belih koja je dugo trajala okončana je centaršutem Miljkovića, potom je Holender loptu vratio na peterac, a Šćekić skočio i sproveo je u mrežu.

Nije bio dan Filipu Holenderu, koji nije iskoristio priliku da stavi tačku na ovu utakmicu u 83. minutu. Potpuno sam je vukao napadač loptu 30 metara, izašao na golmana Spartaka i ponovo šutirao pravo u njega. Neiskorišćene prilike su Partizanu mogle da se obiju u glavu u 90. minutu utakmice. Naime, Tufegdžić je umakao Banjaku i šutirao, odbranio je Stevanović, ali je Lutovac srušio Šimuru, a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Ali onda na scenu stupa Nemanja Stevanović, momak koji je ove sezone treći golman i koji da je sve u redu sa Stojkovićem verovatno ne bi bio u planu za ovaj meč. On je pročitao Marčića i bravurom postao heroj Partizanove pobede.

Nakon ovog kola Partizan je 3. s 29 bodova, dok je Spartak na 6. poziciji s 23. U narednoj rundi posle reprezentativne pauze, Partizan će dočekati Proleter, a Spartak gostovati Javoru.

SUPERLIGA – 14. KOLO

Petak

Metalac – Vojvodina 3:3 (1:1)

(Katanić 33, Arambašić 85, Grbović 90+2 – Mrkaić 17, Čović 73, Đuričin 78)

Subota

Novi Pazar – Zlatibor 1:2 (1:1)

(Sise 39 – Đokić 33, 56)

Bačka – Rad 0:1 (0:1)

(Novaković 23)

Proleter – Napredak 1:0 (0:0)

(Babić 50p)

Radnički – Radnik 0:1 (0:1)

(Makarić 17)

Mačva – Javor 1:0 (0:0)

(Ortiz 81)

TSC – Mladost 5:0 (3:0)

(Milićević 33, Petković 43, Zec 45, Lukić 80, Banjac 87)

Čukarički – Voždovac 3:2 (1:1)

(Birmančević 26p,85p, Ndijaje 68 – Nišić 38, Putinčanin 58)

Spartak – Partizan 1:2 (0:1)

(Tufegdžić 61 – Asano 34, Šćekić 71)

Nedelja

19.00 Crvena zvezda – Inđija

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aaaaaaa 😂

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter