0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

SAŠO FILIPOVSKI: Hvala na šansi da vodim Partizan, nisam puno razmišljao (VIDEO)

Objavljeno: 06.11.20 u 15:08

Sašo Filipovski, iskusni slovenački stručnjak, predstavljen je kao trener Partizana na zvaničnoj konferenciji za medije.

Filipovski, koji je na klupi crno-belih zamenio Vladu Šćepanovića, debitovaće u 6. kolu ABA lige protiv Zadra, a ugovor je potpisan do kraja ove sezone, uz opciju produžetka, ukoliko saradnja bude uspešna.

U dosadašnjoj karijeri, iskusni slovenački trener je predvodio timove Monaka, Banvita, Olimpije, Zjelone Gore, Lotomatike, Lokomotive Rostov i Turova a bio je i asistent Duška Vujoševića u ekipi moskovskog CSKA.

– Hvala na šansi, da vodim Partizan, nisam puno razmišljao, znam da nije laka situacija, ni sa kovidom, kako u Srbiji, tako je u Sloveniji. Isto je u sportu, došao sam da dam maksimum, volim košarku i daću sve od sebe da korak po korak se posvetim igračima i ekipi, da napredujemo iz meča u meč, iz treninga u trening – rekao se Filipovski, koji je svojevremeno bio asistent Dušku Vujoševiću.

– Nisam se čuo sa Vujoševićem, imamo dobre odnose, hteo sam da preuzmem odgovornost. Svako ima svoje mišljenje i istine, najvažnija je na kraju odluka svakog čoveka lično. Nisam mnogo razmišljao, ovo je zemlja košarke, Partizan je veliki klub, mnogo puta sam dolazio ovde, osećao se odlično. Prihvatio sam ponudu i velika je čast i obaveza da dajem maksimum. Što se tiče igrača, daju na treningu maksimum, to što imamo, moj zadatak je da dam maksimum i da se posvetim ekipi. Za sada, ne planiramo promene u kadru – rekao je novi trener crno-belih.

On nije hteo da daje obećanja.

– Moja filozofija je ‘korak po korak’. Važan je prvi trening i meč, cilj je vezan za putovanja i rad, verujem u rad. Ako si pripremljen i daš sve, ne treba se plašiti. Neću obećavati ništa, ko obećava, uvek je dužan. Interesuje me kako ćemo raditi, dizati kvalitete, individualne i timske – rekao je Filipovski.

 

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter