0
Košarka

FOTO: Google

POZNAT DATUM POČETKA: Evo kada startuje nova sezona u NBA ligi!

Objavljeno: 06.11.20 u 09:57

Upravni odbor NBA lige, u dogovoru sa Unijom košarkaša (NBPA), saopštio je da će nova sezona krenuti 22. decembra.

Nedeljama unazad trajali su pregovori između čelnika i košarkaša, i na kraju je pobedila liga – takmičarska godina kreće u decembru i sastojaće se od 72 meča.

Igrači, na čelu sa Lebronom Džejmsom, forsirali su da sezona počne 18. januara, na dan Martina Luter Kinga, međutim NBA bi u tom slučaju pretrpeo velike gubitke i ta opcija je otpala.

Novinar ESPN-a, Adrijan Vojnarovski, piše kako se dve strane još uvek nisu dogovorile oko finansijske strane, odnosno oko budžeta, plata igrača.

Poznato je da liga pred svaku sezonu uzme 10 odsto od igračevih plata kao depozit. Isti novac im vrate na kraju sezone ukoliko liga ostvari dobit koju je projektovala.

Košarkaši u 99 odsto slučajeva dobiju novac nazad, ali ovoga puta je pitanje da li će to biti slučaj jer čak 40 odsto prihoda dolazi od strane navijača. Njima neće biti dozvoljen ulazak, barem ne u prvom delu sezone, te će NBA, verovatno, podići depozit na18 odsto.

NBA draft na programu je 18. novembra, ‘free agency’ kreće 21, trening kampovi 1. decembra, a sezona 22.12.2020.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter