1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

DA LI JE ABA LIGI ‘ODZVONILO’?: Takmičenje na Jadranu ponovo u ogromnom problemu – banka gasi račun!

Objavljeno: 05.11.20 u 10:45

Nakon mnogo problema uoči početka prvenstva, ABA liga je uspela nekako da izađe na kraj svemu tome i startuje sa takmičenjem.

Međutim, problemima nikad kraja. Pre nešto manje od mesec dana račun ABA lige je bio blokiran nekoliko dana, a sada je problem još veći pošto je, kako prenosi ‘Sport klub’, Rajfajzen banka Austrija dd Zagreb odlučila da zatvori račune ABA lige zbog pravnih manjkavosti statusne dokumentacije i upravljanja računima neovlašenih lica.

Problem je statusna dokumentacija i to ko upravlja računima. Rukovodstvo lige, na čelu sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom i direktorom Cedevita Olimpije Davorom Užbinecom, pokušava da nađe drugu banku u Zagrebu gde bi otvorili račun.

Praktično, na ovaj način se nastavlja pravni sukob u kome klub iz Humske upis udela FMP u vlasničku strukturu uslovljava uvođenjem Arbitražnog suda iz Lozane kao nadležne institucije koja će da utvrdi da li postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP.

U ovom trenutku to je veoma teško zbog strogog nadzora Hrvatske narodne banke i gotovo je izvesno da neće dozvoliti da pravno statusno neuređeno društvo otvori račun.

PROČITAJTE JOŠ: BELGIJANCI ‘ODALI’ DELIJE: ‘Zahvaljujući’ Gentu procurila koreografija sa severa – preko cele tribine Njegošev zavet! (VIDEO)

Ukoliko se račun ponovo zaustavi, postoje velike mogućnosti da se zaustavi i celokupno takmičenje na Jadranu.

0
0

1 Komentara

  1. ima li covic sa ljudi u i oko zvezde jos koji klub … sem navedenih: FMP-a i FMPkkcz-u da se upisu ??? IMA SAMO (pitajte raznatovica) IM SE IMENA KRIJU … ovo je konacno KRAJ.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter