0
Fudbal

FOTO: Twitter video printscreen

MARADONIN PRIJATELJ UPLAŠIO – ‘MOLITE SE ZA NJEGA’: Životna bitka legende, navijači okružili ambulantna kola – intervencija trajala 80 minuta! (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.20 u 11:00

Zdravstveno stanje Dijega Armanda Maradone je glavna sportska vest u svetu, a legenda fudbala je operisana u sredu prepodne.

Nekoliko stotina navijača je El Pibea ispratilo na hitnu operaciju zbog krvnog ugruška koji se stvorio u blizini mozga.

Maradona je ambulantnim kolima prebačen u kliniku gde je operisan, ali to nije moglo da prođe bez mase ljudi koji su okružili vozilo i pružili podršku Argentincu uz pesme i njegove dresove.

Slavni fudbaler je u bolnicu primljen prošle noći, a doktori su otkrili da ima subduralni hematom, čak i krvarenje u mozgu pa je hiruški zahvat hitno zakazan.

– CT skener je pokazao hematom koji je nastao kao posledica traume. Gotovo sigurno je udario glavu, ali se toga ne seća. Takve stvari su moguće kada se uzimaju lekovi za nesanicu. Lekari su mi rekli da operacija nije riskantna, rekao je Maradonin prijatelj Stefano Ćeći, a prenose argentinski mediji.

 

On je još dodao da se Maradona već neko vreme oseća loše, a potom i dodatno zabrinuo ljude kojima je stalo do Argentinca.

– Bio je baš loše, izuzetno depresivan, a onda se još pojavila i malokrvnost na sve to. Njegovo telo je godinama zaista bilo na velikom ispitu zahvaljujući stilu života, a pandemija korona virusa nije nimalo pomogla u celoj priči. Nije izlazio nigde mesecima, otkako je sve ovo počelo, čak nije video nikoga od porodice. Želim da poručim svim ljudima koji vole boga, da se mole za njega. Nadamo se da će pobediti i u ovoj borbi.

PROČITAJTE JOŠ: LIGA ŠAMPIONA: AMSTERDAM SLAVI DUŠANA: Tadić je junak Kopljanika posle nove pobede – ‘U četiri popodne sam saznao da ću igrati’

Kako je sopštio njegov lekar iz bolnice u La Plati zahvat je okončan uspešno, a 60-godišnjak se oporavlja od operacije, te će ostati u bolnici na posmatranju i narednih dana.

– Sve je pod kontrolom, rekao je lekar za ‘BBC’, a kako se navodi, operacija je trajala oko 80 minuta u klinici ‘Olivos’.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemanja Matić i čelendž da trepne tačno na 6. sekundi! #NemanjaMatic #Matic #ManUtd #6secChallenge

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter