0
AdmiralBet ABA Liga

ABA liga/KK Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

KONAČNO SE OGLASIO: Braun je imao ponudu da ostane, ali je sada objasnio zbog čega je napustio Zvezdu

Objavljeno: 04.11.20 u 10:34

Američki košarkaš Lorenco Braun prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, ali stopiranje iste ‘od strane’ virusa korona značio je i rastanak njega i crveno-belih.

Za kratko vreme na Malom Kalemegdanu Braun je uspeo da svojim umećem zadivi Evropu.

Na kraju, nekadašnji igrač Toronta odlučio se za Tursku i tamošnji Fenerbahče, iako mu je bilo nuđeno da ostane u srpskoj prestonici, iako nije bilo realno očekivati tako nešto.

– Bila je teška odluka. Pričao sam sa agentom oko nekoliko timova. Fenerbahče je pokazao veliko interesovanje, a već sam znao Veselog, Diksona i De Koloa. Oni su pisali istoriju ovog kluba i to me je približilo da budem deo ovoga, rekao je Braun za ‘Jurohups’.

PROČITAJTE JOŠ: OVOGA SU SE SVI U HUMSKOJ PLAŠILI: Posle Stojkovićevog, stigao novi pozitivan test na koronu: ‘Odmah je smešten u izolaciju’

I grčki Panatinaikos je stajo u redu.

– Kao što sam rekao, bila je teška odluka. Smatrao sam da je Fener prava stvar za mene. Plus, moji prijatelji su navijači Fenerbahčea, bivši trener i saigrači iz SAD. To mi je dalo dodatnu motivaciju da izaberem.

Organizator igre ekipe iz Istanbula govorio je u superlativima o treneru Igoru Kokoškovu.

– Imamo dobar tim, pokriveni smo na svim pozicijama. Vodi nas sjajan trener, jako inteligentan, moramo da ga sledimo i biće nam lakše.

Amerikanac ima visoke ciljeve, kada je ova sezona u pitanju.

– Individuealno, želim da budem u trci za najbojeg defanzivca sezone. Što se tiče ekipnog, ambicije su da osvojimo Evroligu. Samo to mi je u mislima, kao i mojih saigrača. Svi verujemo i nećemo da prestanemo da mislimo o tome, zaključio je Braun.

Inače, Braun ove sezone u Evroligi prosečno beleži 12,5 poena, 4,3 asistencije i 2,3 skoka po utakmici.

ABA liga/KK Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter