0
AdmiralBet ABA Liga

ZAZVONIO MU JE TELEFON, A SA DRUGE STRANE ‘ŽICE’ SALE ĐORĐEVIĆ: Srpski centar o pozivu koji mu je promenio život!

Objavljeno: 03.11.20 u 15:52

Tada je bio potpuno nepoznat srpskoj javnosti, dok mu nije zazvonio mobilni telefon.

Srpski centar Dejan Kravić, prisetio se leta 2014. godine kada mu je stigao poziv Aleksandra Đorđevića da se priključi nacionalnom timu.

Da, taj poziv definitivno mi je promenio život. Sećam se svakog detalja. Sale je tek počeo da obavlja selektorsku funkciju. Niko me tada u Srbiji nije znao, ali on je čuo za mene, našao me je na Jutjubu, zainteresovao se i dao mi šansu da zaigram u reprezentaciji. Interesovanje legende, selektora države čije utakmice ne propuštam da gledam od malih nogu, promenili su mi život, to slobodno mogu da kažem. Nisam bio među 12 odabranih za Svetsko prvenstvo u Španiji, ali mesac dana proveo sam sa momcima kojima sam se divio, što je za mene bilo ostvarenje sna – istakao je sprski centar u intervjuu za ‘Sport Klub’.

Kravić je posle završene srednje škole studirao na univerzitetima Jork i Teksas Tek, a evropsku priču počeo je u grčkom Retimnu.

– Odlazak u Virtus bio je ogroman korak napred u mojoj karijeri. U Bolonji mi je praktično počela ozbiljna karijera. Legendarni klub i ja u njemu. Kada sam dobio poziv Sale nije bio u klubu, a na moje veliko zadovoljstvo došao je u martu 2019. Mesec dana pre toga toga bio sam sa njim u reprezentaciji, u čuvenim ‘prozorima’, a o saradnji u Virtusu mogu samo da pričam u superlativima. Mnogo mi je pomogao, a zajedno smo osvojili i FIBA Ligu šampiona. Posle titule i Kupa u Holandiji, to je bio moj najveći uspeh u karijeri – ističe i nastavlja priču o čoveku koji mu je promenio život.

PROČITAJTE JOŠ: SVAKI GROBAR ĆE SE NAJEŽITI: Vujošević prokomentarisao trenutnu situaciju u klubu, za predsednika ima samo reči hvale, a navijačima je poslao moćnu poruku!

Kakvi su mi utisci o Saletu? Svi žele da igraju za njega. Ima ogroman respekt za sve što je uradio i kao igrač, a kasnije i kao selektor reprezentacije Srbije. Nije mala stvar osvojiti tri srebrne medalje na tri najveća takmičenja. Đorđević sve zna o košarci, zna kako da priđe igraču, kako da ga motiviše i izvuče ono najbolje. Vodi računa o detaljima, odličan je trener, jedan od mojih najomiljenijih.

Leta 2019. godine postojale su velike šanse da srpski centar potpiše za Partizan.

Bilo je baš ozbiljno. Pričao sam i sa Andreom Trinkijerijem, ali isprečio se ugovor sa Virtusom, a Partizan nije imao vremena da čeka rasplet. Kada sam u julu izašao iz ugovora, Partizan je već potpisao Mozlija i Jankovića. Nisam želeo da budem među pet centara u timu. Javile su se ekipe iz Španije i završio sam u Obradoiru. Dobra sezona, imao sam značajnu ulogu u timu, dobio sam baš ono što sam tražio kada sam odlazio iz Virtusa. Uvek mi je cilj bio da jednog dana zaigram u Partizanu ili Crvenoj zvezdi. Nisam odustao, a da li će se ispuniti. Oduvek sam pratio dešavanja u Srbiji, navijao za reprezentaciju i za klubove. Nadao sam se da je kucnuo sam da zaigram u nekom našem klubu, bio strpljiv, ali sa druge strane u Obradoiru sam imao najbolju sezonu u karijeri. Verujem da sam u Španiji postao bolji igrač. Proteklog leta postojalo je interesovanje i evroligaških klubova, ali dogovor nije postignut. Voleo bih da igam u najjačem klupskom takmičenju Evrope, da se oproban i na tom nivou.

FOTO: Instagram/Screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter