0
Domaći fudbal

FOTO: Privatna arhiva

UNIVERZITET SE KONAČNO OGLASIO I ŽESTOKO OSUDIO VULETIĆA: ‘On je povredio interese i ugled Pravnog fakulteta’

Objavljeno: 03.11.20 u 14:49

U poslednje vreme dosta se prašine podiglo oko sukoba između potpredsednika Partizana i porodice Borjan.

Nakon 163. večitog derbija ispao je žestok sukob između Vladimira Vuletića i golmana Crvene zvezde Milana Borjana. Naime, potpredsednik crno-belih je na svom Tviter nalogu objavio montiranu fotografiju na kojima je korišćen sin golmana crveno-belih.

Povodom te situacije, oglasio se i Univerzitet u Beogradu, čije saopštenje prenosimo u celosti:

– Univerzitetu u Beogradu obratio se zakonski zastupnik gospodina Milana Borjana i gospođe Snežane Borjan, zahtevajući reakciju Univerziteta povodom izvesnih postupanja dr Vladimira Vuletića, vanrednog profesora Pravnog fakulteta. Prema materijalima dostavljenim Univerzitetu, prof. Vuletić je na društvenim mrežama postavljao neprimeren sadržaj, koji je privukao značajnu pažnju javnosti, a za koji postoje indicije da je njime izvršena povreda ugleda i časti porodice Borjan.

Rektorski kolegijum smatra da je prof. Vuletić navedenim postupanjem povredio interese i ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Očekuje se odgovorno i savesno ponašanje prof. Vuletića, u skladu sa zakonom i univerzitetskim i fakultetskim propisima kojima je uređen akademski integritet.

Univerzitet se u celosti ograđuje od ovog primera štetnog postupanja jednog člana akademske zajednice Univerziteta i najoštrije ga osuđuje. Univerzitet od svojih nastavnika, saradnika, istraživača, studenata i nenastavnog osoblja očekuje da štite dostojanstvo i integritet Univerziteta i njegovih članica (fakulteta i instituta), kako u redovnim aktivnostima u vezi sa nastavom i istraživanjem, tako i u njihovim vanuniverzitetskim poslovima i aktivnostima.

FOTO: Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter