0
Domaći fudbal

NEMA VIŠE ODLAGANJA, SADA JE DEFINITIVNO: Kraj za sporne situacije – evo kada VAR stiže u Srbiju!

Objavljeno: 03.11.20 u 13:10

Sada je i definitivno, obuka srpskih sudija za primenu VAR tehnologije u elitnom rangu počinje u sredu.

S obzirom da je poslednjih godina bilo mnogo primedbi na račun pojedinih odluka arbitra, nema sumnje da će VAR tehnologija u srpskom fudbalu ostaviti mnogo manje manje prostora za žalbe.

Najbolji domaći arbitri dobili su pozivnice da se, bez izuzetka i pod oznakom ‘obavezno’, pojave u Sportskom centru FSS, u Staroj Pazovi. Za 12 časova zakazan je početak prvog u nizu seminara povodom definitivne inplementacije VAR sistema u Srbiji.

Implementacija novog sistema se očekuje od početka sledeće sezone, a do tada će arbitri uveliko biti upoznati sa njegovim korišćenjem ‘na papiru’.

PROČITAJTE JOŠ: KAO DA JE SASTAVLJEN OD LEGO KOCKICA: Da li je ovo najčudniji ili najružniji stadion – trebalo je da bude čudo arhitekture, a ispao je veliki promašaj (VIDEO)

U očekivanju smanjenja broja superligaških klubova, sa 20 na 16, novi sistem, od narednog leta, podrazumevaće svakog vikenda osam utakmica pokrivenih kamerama. Centralna i sve ostale VAR sobe nalaziće se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter