0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda mts

ZVEZDA NASTAVILA DA GAZI JADRANOM: Crveno-beli sa „plus 26“ protiv Krke stigli do pet od pet u ABA ligi!

Objavljeno: 02.11.20 u 19:56

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su pobedonosni niz u ABA ligi protiv Krke, koju su savladali s 88:62 (18:15, 26:14, 23:17, 21:16) u 5. kolu regionalnog šampionata.

Izabranici Saše Obradovića nisu dozvolili eventualno iznenađenje na parketu dvorane „Aleksandar Nikolić“, već su od prvog minuta, sa pojedinim oscilacijama, držali stvari pod kontrolom i stigli do nove ubedljive pobede.

Sam početak duela nije bio preterano sadržajan, pogotovo uvodni momenti kada ni jedna, ni druga ekipa nikako nije uspela da provuče loptu kroz obruč. O tome dovoljno govori podatak da je sa 28 odsto šuta Crvena zvezda na kraju prvog kvartala imala tri poena više od rivala. Prvi koš postignut je posle dva i po minuta igre i to sa linije za slobodna bacanja, a onda je usledila i prva serije crveno-belih od 5:0.

Možda vas zanima: IGRAO JE ZA NAJVEĆE KLUBOVE, A SADA JE U DEPRESIJI JER GA NIKO NEĆE: Holandski defanzivac progovorio o paklu kroz koji prolazi – “Nudio sam da igram za džabe!”

Zvezda je potom uspevala da održava razliku, a goste je isto tako u životu održavao Adin Vrabac. Nekadašnji igrač je bio izuzetno raspoložen, ali nije imao pravu podršku ostatka tima. Crvena zvezda do „plus 8“ dolazi početkom drugog dela, ali se gosti vrlo brz vraćaju na tri poena razlike. Sa sedam poena je O’Brajant doneo zvezdi prvu dvocifrenu prednost, a serijom od 12:2 Zvezda je spustila zavesu na prvih 20 minuta i sa „plus 15“ otišla na veliki odmor.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

U nastavku utakmica Krka je pokušavala da istopi visoku prednost domaćina, a i kada bi delimično u tome uspevala, stigao bi brz odgovor domaćih. Klub sa Malog Kalemegdana je rutinski odradio posao u trećem kvartalu, posle kog je imao 22 boena prednosti, a u četvrtom overio novi ubedljiv trijumf.  

Pročitajte i ovo: VELIKI HENDIKEP ZA SRBIJU PRED UTAKMICU GENERACIJE: Ljubiša Tumaković zbog korone OSTAJE BEZ NAJBOLJEG za meč sa Škotima?

Inače, za crveno-bele je ova utakmica došla u veoma delikatnom trenutku, jer ih čeka devet utakmica za dvadeset dva dana iliti meč na nešto više od dva dana. Crveno-beli će igrati protiv Bajerna, Asvela, Reala, Olimpije i Efesa u Evroligi i Primorske, Splita i Partizana u regionalnom takmičenju.

Što se duela sa Krkom tiče, najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić s 14 poena i pet skokova, 13 je ubacio Volden (5as, 4sk), 11 O’Brajant (6sk), a poen manje Lojd. Na suprotnoj strani Vrabac je imao 13 poena, četiri skoka i tri dodavanja, dok je 11 ubacio Škifić.

Da podsetimo, Crvena zvezda se sa maksimalnim skorom nalazi na prvoj poziciji nakon ovog kola, dok Krka ima učinak od četiri poraza i samo jednog trijumfa.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aaaaaaa 😂

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

ABA LIGA – 5. KOLO

Subota

Mornar – Mega 80:73

Igokea – Partizan 90:84 (79:79)

Nedelja

Cibona – Primorska 91:50

Zadar – Split 66:72

Ponedeljak

Crvena zvezda – Krka 88:62

21.00 FMP – Borac

Odloženo: Cedevita Olimpija – Budućnost

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter