0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MEĐUSOBNI DUELI, FORMA EKIPA, REČ TRENERA: Sve što treba da znate o utakmici Radnik – Zvezda!

Objavljeno: 01.11.20 u 13:34

Nakon fenomenalnog izdanja u Evropi, fudbaleri Crvene zvezde se vraćaju obavezama u domaćem prvenstvu. U okviru 13. kola Superlige Srbije, crveno-beli će gostovati ekipi Radnika iz Surdulice, sutra od 15 časova.

MEĐUSOBNI DUELI

Na sutrašnjem susretu, fudbaleri Crvene zvezde će po 13. put u istoriji odmeriti snage sa ekipom iz Surdulice. Interesantan i olakšavajući podatak za sve Delije je to što su crveno-beli, na svim odigranim utakmicama protiv Radnika, zabeležio pobedu, a i gol razlika je na strani crveno-belih.

Zvezda je uspela da zatrese mrežu ekipe Radnika čak 46 puta, dok je odbrana popustila samo četiri puta. Poznato je da su fudbaleri Zvezde izuzetno napadački nastrojeni protiv Radnika, a o tome svedoči činjenica da je najčešći rezultat kojim se završavaju okršaji između crveno-belih i kluba iz Surdulice – 5:0.

PROČITAJTE JOŠ: VOLI DA EKSPERIMENTIŠE SA FRIZUROM: Bivši fudbaler Zvezde potpuno promenio imidž, nećete verovati u koju boju se ofarbao! (FOTO)

Jednu od najubedljivijih pobeda u nacionalnom šampionatu, ali i u istoriji kluba, Crvena zvezda je ostvarila upravo protiv Surduličana, u sezoni 2018/19, kada je na Marakani slavila rezultatom 6:0. Tada su pogađali Boaći (dva puta) Marin, Kafu, Čaušić i Stojiljković.

Poslednji put kada su se ova dva kluba susrela, bilo je u završnici prošle sezone, nakon što je Zvezda overila šampionsku titulu. Fudbaleri Crvene zvezde su tada slavili rezultatom 4:1, golovima Pankova, Babića, Simića i Radulovića koji je na tom meču postigao svoj debitantski gol u crveno-belom dresu.

FORMA EKIPA

Odlični rezultati, deset pobeda i dve nerešene utakmice, u prvenstvu Srbije, obezbedili su Crvenoj zvezdi prvo mesto na tabeli, gde se nalazi sa 32 boda, šest više od drugoplasirane Vojvodine. Ekipa Radnika je u poslednjih pet mečeva u prvenstvu slavio tri puta, zabeležio jedan remi i jedan poraz. Nalazi se na 15. mestu na tabeli Superlige Srbije, sa 14 osvojenih bodova.

REČ DEJANA STANKOVIĆA

– Kada se igra na svaka tri dana, gotovo svaki pojedinac ima dovoljnu minutažu. Raduje me što će Kanga sigurno igrati, on je veoma važan za nas. Spremamo utakmicu po utakmicu. Crvena zvezda je klub u kom nema vremena za odmor, meč koji smo igrali protiv Slovana je već istorija, a mi se okrećemo novom. Prvenstvo je velika obaveza i nešto što ne smemo da zapostavimo. Desio nam se kiks protiv Javora, ne želim da to ponovimo i iz tog razloga smo maksimalno koncentrisani na meč u nedelju kako bismo upisali nova tri boda – rekao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na 13. susretu ekipa Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice je Bojan Nikolić iz Kragujevca, a pomagaće mu Nenad Kurčubić i Milan Ilić.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter