0
Košarka

FOTO: SCREENSHOT

BODIROGA NIJE IZDRŽAO NA SAHRANI AMFILOHIJA: Legendarni košarkaš prekinuo novinara na ivici suza – „Nenadoknadiv!“

Objavljeno: 01.11.20 u 17:39

Među mnogobrojnim vernicima koji su danas prisustvovali Svetoj zaupokojenoj liturgiju i sahrani mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici našao se i legendarni košarkaš Dejan Bodiroga.

U crnogorsku prestonicu svojevremeno jedan od najbolji igrača na starom kontinentu je otišao kako bi odao poštu čoveku koji je ostavio dubok trag u pravoslavnom svetu na ovim prostorima.

Bodiroga se u Podgorici kratko obratio novinarima:

– Došli smo da se poklonimo velikom duhovniku, duhovnoj gromadi, velikom čoveku, za sve ono što je uradio za Srpsku pravoslavnu crkvu i za srpski narod. Ne samo ovde u Crnoj Gori, za očuvanje srpskog identiteta i srpske crkve, već za sve nas Srbe. Velika ličnost, izuzetan čovek u svakom smislu. Velika mi je čast što sam danas ovde da se poklonimo i ispratimo ga zajedno na večni počinak – rekao je Dejan Bodiroga za „Nova.rs“.

Možda vas zanima: RASPUCANA ZVEZDA ČEKA GENT Crveno-beli plesali u Surdulici i vratili se na pobednički kolosek u Superligi

Onda je usledilo pitanje o tome koliki je gubitak smrt Amfilohija Radovića, a Bodiroga je prekinuo emotivnim odgovorom:

– Nenadoknadiv je… Svi znamo koliko je bio cenjen, ne samo u pravoslavnom, nego u celom hrišćanskom svetu i jedan od najcenjenih naših duhovnika. Zato je gubitak nenadoknadiv.

 

Da podsetimo, Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je u Podgorici u petak, u Kliničkom centru se od korona virusa lečio od 6. oktobra.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Crvena zvezda – Slovan Liberec 5:1 #Crvenazvezda #LigaEvrope

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter